Sokan anélkül készíttetnek maguknak műkörmöt, hogy előtte tájékozódnának arról, milyen érzés lesz majd viselni, és utólag megbánják, hogy belevágtak a saját körmöt károsító procedúrába.

Ezért most összegyűjtöttünk néhány dolgot, amivel számolnod kell: csak akkor menj el a manikűröshöz, ha még ez után is azt mondod, neked belefér a műköröm a mindennapokba!

Takaríthatsz

A kézkrém, arckrém vagy az alapozó minden egyes használatkor bele fog ülni a műkörömbe, főleg akkor, ha az sokkal hosszabb, mint az ujjad. Egyes ételek is szívesen befészkelik magukat a túllógó részbe, és innen ráadásul nagyon nehéz lesz kibányászni a lerakódást – talán akkor jársz a legjobban, ha körömkefével óvatosan megdörzsölöd kézmosás közben, de vigyázz, nehogy ettől lejöjjön a köröm.

Sok sikert a gépeléshez!

A számítógép billentyűzetét nem a műkörmöt viselőknek találták ki, és ugyanez a helyzet a telefonokkal is, akár nyomógombos, akár érintőképernyős a készülék. A gépelés és az üzenetküldés igazi kihívás lesz, és bele lehet ugyan jönni, de az idegesítő kopogás sajnos megmarad.

Lehet, hogy fájni fog

A műköröm felvitele nem jár fájdalommal, a viselése azonban sokszor kellemetlenné válhat, főleg eleinte, amikor még nem vagy hozzászokva a karmaid új méretéhez. Beakadhat a ruhádba, az ajtóba, szinte bárhova, és ez gyakran fájdalommal is jár – rosszabb esetben pedig le is válhat a műköröm, szerencsésebb esetben a saját körmöd nélkül.

  • Megosztás:
hirdetés