Kezd úgy tűnni, hogy Korea és Japán folyamatos versenyben állnak a bőrápolási trendeket illetően, hiszen villámgyorsan változik, a világ melyik ország szépségtrendjéért van oda éppen. Legújabban a mochi skin névre keresztelt szépségtrendért rajong a világ, ami a J-beauty újdonsága.

hirdetés

A mochi skin puha, bársonyos tapintású

Mindenki hallott már a koreai glass vagy cream skin-ről, amik fő profilja a ragyogó, szinte áttetsző, ám kissé vizes hatású bőr. A hidratálás persze kulcsfontosságú minden esetben, és ebben a mochi skin is becsatlakozik a sorba.

Az új japán szépségtrend lényege a kevés, de annál hatásosabb hidratáló kencék rétegezése, amik felvitelét a kétfázisú arclemosással kezdi meg. Tehát egy olajos és vizes bázisú lemosó után jöhet a hidratáló tonik, emulzió vagy eszencia –ezekből egyet kiválasztva-, majd egy tápláló szérum. A következőkben egy könnyű hidratáló és fényvédő kerül az arcra, ezzel pedig zárul is a napi bőrápolás sora. Érdemes minden második nap egy hidratáló maszk vagy fátyolmaszk felvitele is, amikkel tovább lehet fokozni a bőr hidratáltságát.

Ha ezt a nem túl bonyolult rutint folytatja az ember, előbb-utóbb eléri a fenséges mochi bőrt, ami legalább olyan jól fog kinézni, mint a névadó japán rizsdesszert. És milyen a mochi azon kívül, hogy finom? Tömött –tehát a bőr esetében ez a láthatatlan pórusokat jelenti-, rugalmas, puha és legfőképpen bársonyos tapintású. Hm, ennél jobb inspirációra nincs is szükség.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés