Hogy a kozmetikusomat idézzem, a bőrtípusom a létező legrosszabb kombináció: a pórusaim zártak, így nehezen tisztíthatóak, a bőröm maga pedig hiperérzékeny, a legkisebb csípésre, dörzsölésre, ingerre is bevörösödik, sőt, akár be is duzzad.

Nemcsak az arcbőröm ilyen problémás, a kezemen sem jobb a helyzet: a körmeim körül a bőr még nyáron is hajlamos kiszáradni, a téli hidegben pedig az egész kézfejem kicserepesedik. Alapvető, hogy ilyenkor ki sem lépek az utcára úgy, hogy ne lapulna egy kézkrém a táskámban.

Hidratálás irritáció nélkül

Persze a bőröm itt sem visel el mindent: volt olyan kézkrém, amitől egyetlen használat után kivörösödött az egész kezem, a bőröm égett és viszketett, de néhány hetes vagy hónapos használat után eddig minden márka ilyen reakciót váltott ki.

A Balea olívás kézkrémét lassan fél éve használom, és eddig nincs okom panaszra. Tiszta olívaolajat és panthenolt tartalmaz, hosszan tartóan hidratál, és tényleg puhák lesznek tőle a kezeim. Az állaga is megfelelő, nem folyós, de nem is túl sűrű, könnyű elkenni, és gyorsan beszívódik. Bár nyilván minden érzékeny bőrűnek saját magának kell megtalálnia a megfelelő terméket, én fél év után, napi többszöri használat mellett még semmilyen irritációt nem tapasztaltam.

Az ára is kedvező, én a 100 milliliteres kiszerelést a legutóbb 375 forintért vettem meg. Az egyetlen negatívum talán az illata: tényleg olívaolajszaga van, ami nekem nem annyira tetszik, de nem erős, a kézen néhány perc után már nem is érezhető, és, ha valamilyen illatanyaggal próbálnák elnyomni, akkor valószínűleg már az én bőröm sem viselné ilyen jól a hidratálást.

  • Megosztás:
hirdetés