A BB-krémek lassan nálunk is átveszik az uralmat az alapozók felett, nem véletlenül. Könnyebbek náluk, és az ember kevésbé érzi azt, hogy sminket viselne. A L’Oreal több termékkel is előállt, a Revitalift termékcsaládba tartozóval egyáltalán nem voltam megelégedve, így némi előítélettel fogtam a kezembe a legújabb, Nude Magique névre hallgatót, mint kiderült, alaptalanul.

Könnyű hidratáló vagy BB-krém?

A termékcsaládból nálunk a lila változat kapható, de külföldön elérhető a zöld is, ami nagy valószínűséggel a bőrpírt húzza le. Ezentúl létezik még BB-pirosító is, arra különösen kíváncsi lennék, meg BB-púder is, úgy látszik, a BB lesz a legújabb marketingeszköz, ha kozmetikumról van szó.

A leírás szerint okos pigmentkapszulákat tartalmaz, melyek kapcsolatba lépve a bőrrel alkalmazkodnak az eredeti bőrszínhez a megfelelő tónus elérése érdekében, így segítenek elfedni a bőr tökéletlenségeit, és finomítják az arcbőr szerkezetét. 12-es fényvédőfaktort tartalmaz, és 24 órás hidratáltságot biztosít.

A krém, vagyis inkább fluid tetszetős fehér tubusban lapul, mint említettem, lila kupakkal. Kinyomva először azt hittem, rosszul látok, fehéres-szürke, folyékony izé volt, melyben apró szemcsék lapultak, gondolom, az okospigment-kapszulák. Legelőször a kézhátamra kentem fel, eléggé gyanakodtam, de ott mintegy varázsütésre barackos árnyalatú sminkalappá változott, mely egy idő után világosodott kissé. A szemcsék az enyhe dörzsöléstől szétestek, így nem irritálták a bőrt.

Az arcomra használva sem csalódtam, bár a világos árnyalat sem a saját arcszínemet hozta előtérbe. Kissé narancssárgás, de nem zavaró módon, inkább olyan, mintha lesültem volna. Nagyon kevés kell belőle, de jól eloszlatható, így ezzel nincs gond.

A bőrbe beszívódik, nem képez rajta réteget, a hajvonalnál és a szemöldöknél figyelni kell, hogy ne maradjon csík.

Bár BB-krémről van szó, inkább színezett hidratálónak mondanám, mert nem viszi le az arcpírt, és nem is olyan erős a fedése, a szem alatti karikák vagy az orr körüli pirosság eltüntetését senki ne várja tőle. Összességében kellemes arcszínező, mely jó lehet a nem problémás bőrre. 3500 forintba kerül.

  • Megosztás:
hirdetés