A lófarok kényelmes és praktikus viselet, ráadásul a pasik többségének is jobban tetszik, mint a konty, ami ugyan nőies, de ez nem pótolhatja a leomló fürtök látványát.

Ha azt gondolod, hogy az összegumizott tincsekkel már nem lehet újat mutatni, és, hogy ez a frizura csak szükségmegoldás lehet kánikula idején, vagy, ha valami miatt nem tudtál hajat mosni, akkor meg fogsz lepődni: az őszi kollekciók bemutatásakor ugyanis nagyon sok divatház fogta copfba modelljei haját.

Anna Sui szőke modelljének frissen mosott haját a fejtetőn megemelték, a copfot pedig lent, egészen a tartó alatt fogták össze, majd a hajgumit egy copf köré tekert hajtinccsel rejtették el, míg a Jason Wu modelljének szoros, magasan összefogott lófarkát egy bőrgyűrűvel tették látványosabbá.

Népszerűen lesznek a csatok, kendők és más díszek is, melyekkel a decensebb, irodában is hordható copfot is izgalmasabbá teheted, de egy nyár végi fesztivál vagy nyaralás ideje alatt hippis-etnós frizurát kreálhatsz magadnak egy perc alatt, ahogy azt a Giles, a Dries Van Noten és a Rochas modelljei is tették.

Úgy tűnik, a divatházak idén nem szeretik, ha kilátszik a hajgumi – ha egy szabadon hagyott tinccsel tekered körbe a copfodat, azzal már eleve izgalmasabbá teheted a lófarkat. Egyenes és hullámos hajból is készíthetsz ilyen laza lófarkat, és akkor is érdemes kipróbálnod a tincstekergetést, ha már kialudtad a besütött hullámokat, de még nem mostad meg a hajad – az ilyen laza, kócos frizura tartást ad a hajnak, ettől pedig a lófarok izgalmasabb és élettelibb lesz. A képeken John Barrets, Derek Lam és Michael Kors modelljei.

Míg az elmúlt időszakban a nyolcvanas és kilencvenes években is nagy kedvencnek számító, egészen magasan összefogott, vidáman lobogó lófarok volt a divat, most több kifutón is feltűnt az egészen alacsonyan, a hajhossz közepénél vagy még lentebb összefogott haj, amit néhány divattervező akár estélyihez is társított. Azért a középső megoldást nem feltétlenül javasoljuk, hacsak nem bánod, hogy elveszíted a hajgumidat. A képeken a Proenza Shouler, Alexander Wang és a Redken modelljei.

  • Megosztás: