Ha merész vagy, és nem félsz belevágni saját kezűleg a hajadba, akkor a következő videó biztosan hasznodra válik majd, ugyanis azt mutatja be, hogyan lehet lépcsőzetessé, rétegeltté tenni a frizurát, méghozzá fodrász segítsége nélkül.

Talán elsőre merésznek tűnik a dolog, de sokat megspórolhatsz az otthoni kivételezéssel idő és pénz szempontjából is.

Lépcsőzetes hajvágás

Fésüld ki alaposan a hajadat, felülről és alulról is, ne maradjon benne csomó. Tekerj egy hajgumit a csuklódra, majd hajtsd le a fejedet, és az összes hajadat fésüld előre a homlokod irányába. Ügyelj rá, hogy egyenesen fésülj, ne keresztbe-kasul, mert így lesz csak szép, egyforma a fazon.

Ha minden tincset összefogtál az ujjaiddal, akkor köss hajgumit a végére, úgy nagyjából két-három centimétert hagyj csak. A kilógó részt ollóval vágd le, majd vedd ki a gumit, és emeld fel a fejedet. Fésüld ki a frizurád, és nézd meg, elégedett lettél-e a hosszal. Ha nem akkor, ismételd meg a műveletet.

Amennyiben merész vagy, szabad kézzel is belenyúlhatsz a fazonba, de ezt csak akkor próbáld ki, ha alapvetően sok hajad van, és adott a lehetőség a javításra.

Nyilván nem lesz olyan éles a kontraszt a fokozatok között, mint akkor, ha fodrász vágta volna, de azért így is látható lesz a végeredmény.

  • Megosztás:
hirdetés