Az általános felmérések alapján csak kevés nő lép ki az utcára smink nélkül, a nagy többség legalább egy kis alapozót, pirosítót és szempillafestéket feltesz reggelente. Bár sokaknál a napi rutin része a sminkelés, a leggyakoribb bakik pont a megszokásokból és rossz beidegződésekből fakadnak. Általában még a gyakorlott ecsetforgatók is hajlamosak megfeledkezni arról, hogy minden évszakban picit másképp tanácsos sminkelni, és ebben az esetben nem a divatra gondolunk.

Télen ugyebár csak nagyon kevés természetes fény éri a bőrt, és ezt meg is sínyli. A tavaszi időszakban nem szabad megfeledkezni arról, hogy először fel kell készíteni az arcbőrt arra, hogy jól mutassanak rajta az üde, friss színek. Csupán a festékrétegtől senki ne várjon hamvas hatást, mikor épp a hideg szezon viszontagságait próbálják kiheverni szerencsétlen bőrsejtek.

A sminkkészletet szintén érdemes felfrissíteni, illetve aktualizálni, hiszen függetlenül attól, hogy valaki sötét vagy világos típus, a négy évszak váltakozása során egy bizonyos színskálát jár be a bőrtónusa. Mindenki a tavasz kezdetén tűnik a legsápadtabbnak, a nyár derekán pedig a legsötétebbnek, persze a saját, eredeti árnyalatához viszonyítva.

A legjobb, ha ezeket a tónusváltozásokat figyelembe veszed sminkeléskor, valamint az alapozó kiválasztásakor. Tavasszal érdemes tartózkodni a nehézkes, fáradt színektől, illetve a bőr állapotának megfelelően kell összeválogatni a sminktermékeket.

  • Megosztás:
hirdetés