A lófarokból tekert kontyot könnyű elkészíteni, és mindig jó választás lehet, amikor egy elegánsan egyszerű frizurára van szükséged, mely nappal is izgalmas változatosságot visz a megjelenésedbe. Ráadásul ez a frizura számtalan módon, könnyedén átalakítható estére, vagy egy-két csillogó hajékszerrel különlegesebbé varázsolható, ha az alkalom úgy kívánja.

Bár még javában tart a sapkaszezon, már most érdemes rágyúrni az ujjakat a kontykészítés különféle technikáira, mert tavasszal ismét divatba jönnek az egyszerűbb és bonyolultabb változatban feltűzött frizurák. Mi a Bottega Veneta kifutójáról lestünk el egy roppant bájos, de nem túl komplikált kontyot, mely vállig érő vagy annál hosszabb hajból kivitelezhető a legjobban.

A tavaszi frizuratrendekhez illeszkedve a haj középen elválasztott és természetességet sugalló, kissé kócos, hullámos textúrájú. Ehhez nem kell hajvasalót előkapnod, és némi gyakorlattal pár perc alatt elkészítheted reggelente. Mivel gyakorlás teszi a mestert, már most eláruljuk az elkészítésének lépéseit, hogy tavasszal, amikor lekerül a sapka, már flottul menjen a művelet.

Így készíthetsz magadnak laza, szélfútta kontyot

Ha nem frissen mostál hajat, kezdésként picit nedvesítsd be a hajad, de épp csak annyira, hogy törölközőszáraz legyen. Hajtsd le a fejed, és alulról nyomkodd meg a hajad törölközővel, majd ugyanebben a pozícióban szárítsd meg diffúzoros, vagyis tárcsás hajszárítóval. A kócosan hullámos textúrát, illetve a szélfútta hatást úgy érheted el, ha szárítás közben a kezeddel is picit megnyomkodod a hajad alulról felfelé haladva, majd az ujjaiddal összekócolod, összerázod a tincseket.

Azután válaszd el középen a hajad, és a matt hatás kedvéért használj hajformázó port. Ezzel dúsabb hatást érhetsz el, de vigyázz, mert egyes termékek szálkássá, durva tapintásúvá tehetik a hajszálakat. A Bottega Veneta divatbemutatóján a Redken Powder Grip 03 nevű mattító hajport használták a fodrászok, melyről itt találsz leírást az interneten.

Ha sikerült elérned a széteső hullámokat és a szélfútta hatást, a tarkódnál tincsenként gyűjtsd össze a hajad, és lazán kösd lófarokba. A fésűt csak arra használd, hogy szétválaszd a tincseket, de ne fésüld át vele a hajad.

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy kontyba tekerd a lófarkadat – amihez egy csavarintás is elég -, majd hajgumival rögzítsd. A kiálló hajvégeket rendezd egy picit seprűformába, és néhány tincset hajcsattal rögzíts a tarkódnál, hogy eltakard velük a hajgumit. Nem baj, ha kusza a végeredmény, sőt, pont ez a cél a játékos, romantikus megjelenés kedvéért. Néhány rövidebb tincset hagyj leomlani elöl, hogy rugalmas, könnyed szálak keretezzék az arcodat.

  • Megosztás:
hirdetés