A kovaföldre asszociálva talán a te lelki szemeid előtt is egy kupac sár jelenik meg, de ez nincs így. Bár ránézésre nem a legmegnyerőbb arcápolási csodaszer, tud annyit – ha nem többet -, mint a méregdrága kozmetikumok. A Peruból származó kovaföld ugyanis gazdag tápanyagforrás, 15-féle ásványi anyag található benne.

Többek között szilícium is, melynek jelentős szerepe van a kötőszövetek feszesen tartásában. Az anyag méregtelenítő hatásának köszönhetően segíti a sejtek tápanyag-felvételét, ezáltal gyorsítja a sejtregenerációs folyamatokat, sőt. Nagy szerepe van a víz megkötésében is, ami elengedhetetlen a bőr hidratáltságának szempontjából.

Emellett a kovasav egyéb jótékony hatással is bír, például erősíti a hajat és a körmöket, így a kovaföldet érdemes belsőleg is alkalmazni, táplálékkiegészítő formájában.

Kovaföldes pakolás

A szürke porból pakolást készíteni nem nagy kunszt. Egy evőkanálnyi kovaföldet – bioboltokban és gyógynövény-szaküzletekben beszerezhető – kétszer ennyi natúr joghurttal keverj össze. Kend fel a megtisztított arcbőrre a maszkot, és 15-20 perc hatóidő után mosd le langyos vízzel, végül ne feledkezz meg a hidratálásról se!

Ez az arcpakolás nemcsak feszesíti a bőrt, de a pattanásoktól gyulladt és az irritált arcbőrt is ápolja. Érdemes hetente egyszer alkalmazni.

  • Megosztás:
hirdetés