A körmöknek is szüksége van a rendszeres ápolásra. Ha szeretnél erős, egyenletes körmöket és puha, egészséges körömágyat, ápold a kezeidet természetes, gazdag olajokkal.

Te magad is készíthetsz ápoló folyadékot, amellyel ha hetente kétszer-háromszor kezeled a körmeidet és környéküket, látványos javulást érhetsz el.

Körömápoló olaj házilag

Az alábbi olajok mindegyike jótékony hatással van a repedezett, bordás vagy vékony, könnyen betöredező körmök felületére. Ha sokszor száraz és könnyen beszakad a körmöd melletti bőr, erre a problémára is gyógyír lehet a házi körömápoló olaj.

Erre lesz szükséged:

  • 2 evőkanál ricinusolaj
  • 1 evőkanál avokádóolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé

A hozzávalókat alaposan keverd el, és öntsd lezárható üvegcsébe. Ecsettel vagy fültisztító pálcikával vidd fel a körmöd felületére és a mellette lévő bőrre. Jól masszírozd be, és várj 10 percet, hogy beszívja.

A felesleget a hatóidő letelte után langyos vízzel távolítsd el. Ha nagyon száraz a körmöd és a körömágyad, naponta kétszer alkalmazd a folyadékot, ha pedig csak általános ápolást szeretnél, heti két használat is elég. Az olajok ápolják a körmöt és a körömágyat, a citromlé pedig segít visszaállítani a köröm egészséges színét.

  • Megosztás:
hirdetés