Idő- és pénzspórolás céljából érdemes elsajátítani a házi körömápolás szabályait, mert tényleg roppant egyszerű az egész, ráadásul bármikor megcsinálhatod, amikor van fél óra szabadidőd, nem kell a manikűrössel időpontot egyeztetni.

Ha bizonytalan vagy, hogyan kezdj neki, olvasd el leírásunkat, így biztosan menni fog!

Köröm ápolása otthon

Az első és egyben legfontosabb lépés, hogy eltávolítsd a korábbi körömlakk maradványait, ehhez szükséged lesz egy darabka vattára és körömlakklemosóra. Alaposan dörgöld át a körmöket, ne maradjon még egy pötty se a korábbi festésből!

Ha ezzel megvagy, szappannal moss kezet, majd egy kisebb tálkába engedj kézmeleg vizet, és áztasd bele az ujjbegyeidet 10 percre. Ettől felpuhul a körömágy, így azzal a furcsa botra hajazó pálcikával nagyon egyszerűen el tudod távolítani azt, ami ránőtt a körmödre. Nem ajánljuk, hogy elkezdd visszatologatni a bőrt, mert azzal sokat ronthatsz a helyzeten – akár be is gyulladhat a körömágy. Egyszerűen csak azt szedd le, ami magától lejön.

Kezdődhet a fazonra igazítás: ezt célszerű mindig körömreszelővel csinálni, mert ezzel lehet a legszebb formát és ívet kialakítani. Fontos, hogy a körömreszelőt mindig egy irányból húzd, máskülönben szálkás maradhat a köröm éle, és könnyen betörhet a teteje.

Végezetül nem árt egy körömerősítő lakkal átkenni a végeredményt, ez szép csillogást és élénk, egészséges színt ad a körömnek. Természetesen színesre is festheted, de alapozni ebben az esetben is érdemes, mert így időtállóbb a manikűr.

  • Megosztás:
hirdetés