Nem túlzás a cím, a koreai nők, legalábbis, amelyikük odafigyel az arcápolásra, 15 évet simán letagadhat a korából, és nemcsak a genetika miatt. Szigorú, soklépéses arcápolási rutinjuk, illetve az, hogy ezt soha nem hagyják ki, meglátszik a bőrükön. Elsőre soknak tűnhet, főleg, ha valaki a habzó arclemosót és egy arckrémet használt eddig, de megéri az időbefektetés.

Koreai arcápolás rutin

A nyolc-tíz lépést tartalmazó bőrápolási procedúra mindent megad a bőrnek, amire szüksége van, és nem minden lépést kell minden este vagy reggel végrehajtani. Az már önmagában jó hatással van az arcra, ha a tisztítás, tonizálás és hidratálás nem marad el, de Dél-Koreában már-már művészi szintre emelték a bőrápolást.

Itt is a tisztítással kezdődik az egész, de nemcsak egyszer, hanem kétszer pucolják meg a bőrt, általában olajos lemosóval, utána pedig micellás vízzel. Este ezt egészíti ki a szemfestéklemosó, ami mindig kíméletes és illatmentes.

Az alapos bőrpucolás után jöhet a tonik, ami a koreai termék esetében nem egyszerű kis frissítő, hanem hidratáló anyagokkal van teli. A tonizálást követi az úgynevezett esszencia, ami egy nagyon könnyű hidratáló. Ere jön a szérum, ha valaki szükségét érzi. A következő réteg az arckém, majd erre jön az éjszakai maszk, illetve nappalra a magas spektrumú fényvédő, amiről egy koreai nő soha nem mondana le. Az éjszakai maszk is felszívódik, ez tulajdonképpen egy nehezebb krém, amit magában is lehet használni.

Ezt a mindennapos rutint egészítik ki a hámlasztók, illetve arcmaszkok, melyekből legalább kettőt feltesznek hetente, és szinte biztos, hogy a szövetfátyolmaszkot választják.

A koreai kozmetikumokat az internetről könnyen meg lehet rendelni, megbízható eladótól akár az Ebay-ről is, de sok webáruház is létezik, ahonnan vásárolhatsz. Attól persze, hogy valami Dél-Koreából érkezik, nem biztos, hogy jó, az összetevők listáját ugyanúgy el kell olvasni, mint bármilyen más termék esetében. Azt azonban jó tudni, hogy a legtöbb kozmetikumuk más állagú, könnyebbek, hamarabb beszívódnak, mint az európaiak, ezért a rétegzés is könnyebb velük.

  • Megosztás:
hirdetés