A két szemöldök között húzódó, elmélyült töprengőráncokkal többnyire a drága krémek sem tudnak megbirkózni. Ám akad egy házi praktika, ami tényleg hatásos.

Előbb vagy utóbb mindenki ráncosodni kezd, de nem mindenki ugyanúgy. Aki ért az arcdiagnosztikához, az a barázdák alapján könnyen feltérképezheti, hogy ki milyen személyiség, vagy éppen milyen időszakon van túl. Sokaknál az orrtőtől merőlegesen induló homlokráncok keletkeznek a leghamarabb, de amilyen könnyen kialakulnak, épp olyan makacs fajták.

Töprengőráncoknak is nevezik ezeket a mély barázdákat, hiszen megjelenésükért többnyire a hunyorgás, a stressztől görcsbe rándult, gondterhelt arcmimika okolható. Olyanoknál úgyszintén korán megjelenhet, akik sokat olvasnak, gyakran erőltetik a szemüket, esetleg erős fényben sem viselnek napszemüveget.

A töprengőráncoktól nehéz megszabadulni, mert a fent említett hatásoknak kitéve, egyszerűen belerögzül a bőr ebbe a gyűrődésbe. Az arcjóga kitalálója, Fumiko Takatsu egy nagyon egyszerű, otthon elvégezhető módszert dolgozott ki erre, mely semmilyen drága, arcmasszírozó kütyüt nem igényel, mégis hatékonyan csökkenti a mimikai vonalkákat, illetve megelőzésükre is alkalmas.

A pár perces művelet elvégzéséhez csupán két teáskanálra, egy csésze forró vízre, valamint egy jó minőségű, ráncok ellen is hatékony olajra lesz szükséged. Fumiko jojobaolajat használ a videóban. Miután a forró vízbe mártva felmelegedtek a kanalak, a domború részükre kenj egy kis olajat, és kezdd meg az arcmasszázst a felvételen látható módon. Ha rendszeresen végzed, az arcizmok ellazítása által könnyebben megszabadulhatsz a mélyebb barázdáktól.

  • Megosztás:
hirdetés