Kevés dologra vagyok olyan érzékeny, mint a hajamra, ennek ellenére mindent elkövetek vele, amitől egy biofodrász valószínűleg agyvérzést kapna: festem, besütöm, felcsavarom, tekergetem, gyakorlatilag egyedül rágcsálni nem szoktam. Éppen ezért kerestem olyan hajápolót, melyet öblítés nélkül is lehet használni, így nemcsak hajmosáskor kényeztethetem vele a meggyötört szálakat.

Puhít, lágyít, illatosít

A Gliss Kur Hair Repair Glanz Tonic készítményét azért emeltem le a polcról, mert korábban már jó tapasztalataim voltak a termékcsalád samponjairól – és bevallom, az is közrejátszott a választásban, hogy megtetszett a kicsi, kézreálló flakon. Általában a csomagolás alapján vásárolok, de ezt már mondtam.

A címke szerint segít helyreállítani a hajszálak szerkezetét, és enyhe csillogást is kölcsönöz a tincseknek, innen a glanz elnevezés. Ez utóbbit én nem tapasztaltam, lehet, hogy valamivel fényesebb volt a hajam, de semmi esetre sem lettem diszkókirálynős a hajápolótól – szerencsére.

A spray-t közvetlenül hajmosás után, nedves hajon is lehet használni, de a száraz hajra is lehet permetezni, egyik esetben sem kell kiöblíteni.

Én elsősorban az utóbbi variációban használtam, amikor száraznak vagy durva tapintásúnak ítéltem meg a hajamat.

Igaz, hogy a flakon nem nagy, de, mivel kevés is elég belőle, sokáig kitart.

Én határozottan éreztem a javulást, a hajam puhább lett, és úgy tűnt, a hajvégeim is kevésbé töredeznek, az illatát pedig egyenesen imádon – bár az biztos, hogy nagyon intenzív, édes, és egész nap lehet érezni a hajban, úgyhogy, aki nem szereti, ha illatfelhő lengi körül, annak ez talán rossz pont lehet, de én szívesen szagolgattam a hajamat – mondtam, hogy tényleg mindent elkövetek vele.

Külön pozitívumként értékeltem, hogy nem zsírosodott tőle gyorsabban a frizurám, és nem is nehezítette el, pedig hajlamos a lelapulásra. Akinek hozzám hasonlóan szárazak a hajvégei, annál nem helyettesíti a balzsamhasználatot, de kiegészítő ápolásnak mindenképpen hasznos, különösen a két hajmosás közötti napokon.

  • Megosztás:
hirdetés