Erősen hullámos, már-már göndör hajam van, ráadásul sajnos nem túl sok, és még vékony szálú is. Ez nem egy szerencsés kombináció, mert nagyon nehéz formázni, és még a legerősebb hajfixálók sem jelentenek garanciát arra, hogy a kész frizura nem megy tönkre percek alatt az elemekkel érintkezvén.

Mindig a hajvasalóval bűvészkedtem, hogy kinézzen valahogy a hajam, hol simítani próbáltam, hol rendezettebb hullámokat gyártottam bele, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor maradt tűrhető állapotban a frizurám egy óránál hosszabb ideig, és természetesen alaposan elvékonyodtak a hajvégek a sok vasalásnak köszönhetően, ennek következtében hiába növesztem, nincs eredmény.

Akkor olvastam először a keratinos egyenesítésről, amikor a bolyhosodás megszüntetésére kerestem megoldást az interneten, és végül karácsony előtt rászántam magam a beavatkozásra. A fodrászom a Lisse Design keratinterápiát alkalmazta a hajamon, ami nagyjából három órát vett igénybe, és nemcsak sima, de egészségesebb fürtöket is ígért, sőt, kifejezetten sérült hajra ajánlották.

A metódus hasonlít egy hajfestéshez, csak van benne néhány extra művelet is, nem ér véget az öblítéssel és szárítással. A mechanizmus egyébként logikus: a felkent anyag megnyitja a haj szerkezetét, hogy a hatóanyagok be tudjanak épülni – ha letelt a hatóidő, ez hajvasalóval kerül visszazárásra.

Ezt éltem át

Nem szeretek sokáig egy helyben ülni és várni, de, mivel nagyjából legfeljebb 15-20 percenként mindig történt valami, nem tűnt olyan soknak a három óra sem. Az utolsó szárítás előtt már vizesen is látható volt a különbség, az egyébként mindig kócos káoszba tömörülő tincseim most engedelmesen és egyenesen pihentek a vállamon. Miután a fodrász némi igazítás után egy kevés hajhab és körkefe segítségével beszárította a hajamat, nem hittem a szememnek: a tükörből egy teljesen egészségesnek tűnő, fényes és selymes tapintású, egyenes hajzuhatag köszönt vissza.

Szakadó esőben sétáltam haza, ráadásul sapkában, de nem göndörödött be vagy deformálódott a hajam, és szálak sem meredeztek ki belőle indokolatlan helyeken. Most már túl vagyok több itthoni hajmosáson, és tapasztalataim szerint nincs szükség hajvasalóra, elég, ha langyos levegővel, körkefével beszárítom a frizurám. Ha magától hagyom megszáradni, egy kicsit hullámos lesz, de így is sokkal rendezettebb az összhatás, mint eddig. Egyszer bűnbe estem, és kivasaltam, a szögegyenes eredmény a következő hajmosásig tartott. 

Mivel nincs kimondottan dús hajam, a vágással együtt 16 ezer forintot fizettem a keratinos hajegyenesítésért, melynek hatása a tapasztalatok és jóslatok szerint nagyjából három hónapig lesz érezhető. Itthoni ápolásra keratinos hajpakolás és hajvégápoló olaj használata ajánlott. Eddig úgy látom, egyszeri beruházásnak mindenképpen megérte, és nem bántam meg, mert a hajam nemcsak könnyebben kezelhető és szebb, de egészségesebb is lett tőle – még az sem kizárt, hogy később újra megcsináltatom.

  • Megosztás:
hirdetés