A kék sminktől, illetve szemfestéstől sokan félnek, mert annak idején, a nyolcvanas években olyan borzasztó formában alkalmazták, hogy azóta nem nagyon javasolták, pedig szépen is el lehet készíteni – sötétebb és világosabb árnyalatokkal is -, és jól áll a barna, valamint a kék szeműeknek is.

A kék smink lényege

A kék smink, mondhatni, ünnepi, hiszen bármilyen árnyalatot használj, soha nem lesz diszkrét, a szemedre irányítja a tekinteteket, így csak akkor válaszd, ha bírod a feltűnést.

A kék szemfestésnél fontos, hogy élénk árnyalatot válassz, ez lehet sötét vagy világos, amibe ugyanis szürke vegyül, az borzasztóan öregít. A másik aranyszabály, hogy ne hagyd ki a kontúrvonalat felül se, ami lehet fekete vagy épp sötétebb kék, ezzel szép keretet adsz a szemnek, ellenkező esetben kicsit befejezetlennek tűnik a mű. Természetesen ne maradjon el a szempillaspirál se.

A kéket jól lehet kombinálni más színekkel, barnával, feketével, homokszínnel vagy tompa rózsaszínnel is, mélylilával pedig egészen feltűnő lehet.

Ha szeretnéd kékre festeni a szemed, akkor ezen a linken találsz egy remek videót arról, hogy lehet sötétkékre sminkelni. Itt pedig megnézheted, hogy készítenek világosabb verzióban kék sminket.

  • Megosztás:
hirdetés