Mióta átlagos lányból hercegnővé változott, mindenki Kate Middleton titkaira kíváncsi. Nők ezreit érdekli, hogy Cambridge hercegnője milyen ruhákat visel, hogyan hordja a haját, hogyan sminkel. Ugyanakkor egyre többen kíváncsiak arra is, hogy mi lehet a fiatalságának és szépségének titka.

Deborah Mitchell, a Skincare cég alapítója már húsz éve a szakmában dolgozik, olyan hírességek arcápolási tanácsadója, mint Kylie és Dannii Minogue, Victoria Beckham vagy éppen Gwyneth Paltrow, csak, hogy páciensei krémjét említsük.

Ugyanakkor a hölgy Katalin hercegnő szépségtanácsadója is egyben, és most elárulja, hogyan őrzi meg Kate a szépségét kisbabája és az állandó rohanás mellett, méghozzá olcsón. Fogadd meg a tanácsait!

Ellenőrizd a vízhőmérsékletet!

Az arcmosáshoz mindig langyos vizet használj. A túl meleg hőmérséklet ugyanis a hajszálerek megpattanásához vezethet, míg a hideg víz nem nyitja meg és tisztítja ki rendesen a pórusokat.

Mindig mosd le a sminked!

Sokan mit sem törődnek a smink és a napközben felgyűlt piszok eltávolításával, úgy fekszenek le este aludni, ahogyan hazaesnek. Ne kövesd a példájukat! A smink és a kosz ugyanis begyűlik a pórusokba, kezdetben csak fakóbb bőrszínt, később pedig mitesszereket okozva.

A megfelelő arclemosó használatával ugyanakkor nemcsak a bőröd válik tisztábbá, de az arcszíned is üdébb lesz, amitől lényegesen fiatalabbnak tűnsz majd. Deborah szerint a jó arcápoló alkoholmentes, frissít és tisztít, valamint kombinált bőrre való, hogy fenntartsa az egyensúlyi állapotot.

Extra ápolás olajokkal

A szakember szerint a bőrnek néha szüksége van egy kis extra ápolásra, amihez a legjobb alapanyagot az olajok nyújtják. Ha például néhány csepp olívát vagy mandulaolajat teszel a hidratáló krémedbe, és azt masszírozod az arcodba, a bőröd hamar meghálálja.

Hideget a szemre

Jellemzően a szem környékén jelentkeznek először az idő előtti öregedés jelei, ezért erre a területre is különleges hangsúlyt kell helyezni, mondta el Deborah. A sok víz és a megfelelő étrend segít a nyirokrendszert formában tartani, vagyis kisebb az esély, hogy ráncos, puffadt vagy karikás szemekkel ébredsz fel reggel. De emellett a szakértő azért azt is javasolja, hogy tarts a hűtőben egy szemmaszkot, amit gyors orvosságként a szemeidre tudsz tenni, ha szükség lenne rá.

  • Megosztás:
hirdetés