A karikás szem nemcsak a fáradtság jele lehet, vannak, akik szinte állandóan küzdenek a problémával.

Ha szeretnéd eltüntetni a sötét gyűrűket a szemed alól, egy egyszerű sminkkel is megteheted.

Alapozás

Ha karikás a szemed, az az egész arcbőrt fáradttá, elnyűtté teheti, ezért érdemes olyan alapozót választani, amelynek rózsaszínes az árnyalata – a szürkés, barnás sminkek ugyanis rontanak a helyzeten. Érdemes továbbá beszerezned egy jó korrektort, valamint egy fehér szemceruzát.

Kend be az arcod hidratálókrémmel, majd jöhet az alapozás. Ha ez megvan, a fehér szemceruzával húzz egy vonalat az alsó szempillák tövébe, és maszatold el fülpiszkálóval – ez kinyitja a tekintetet, és enyhíti a fáradtság jeleit.

A szem alatti sötét részen oszlasd el a korrektort, a széleket pedig dolgozd össze az alapozóval, hogy ne üssenek el egymástól a színek, mert a túl fehér smink sem szerencsés.

Színek

Ne használj fekete szemceruzát és sötét szemfestéket a karikás szemeken, mert kisebbnek és fáradtabbnak mutatják a tekintetet. Válassz világos, kicsit csillogó színeket, de ne hangsúlyozd túl a szemet, mert természetellenes lesz a hatás. 

Inkább egy üde, rózsaszínes pirosítóval adj színt az arcodnak – a tökéletes pirosítás titkát ide kattintva találod meg. A szádat is hangsúlyozhatod egy természetes hatású, friss tónusú szájfénnyel vagy rúzzsal.

  • Megosztás:
hirdetés