Nem is gondolnád, milyen szuper zöldség a kelkáposzta! Jót tesz a bőrnek, a hajnak és a fogaknak. A többi alapanyaggal összekeverve remek méregtelenítő italt nyerhetsz.

Ha azt észleled, hogy egyre pattanásosabb a bőröd, és hiába alszod ki magad, egyszerűen nem akarnak elmúlni a sötét karikák a szemed alól, akkor minden bizonnyal egy kiadós méregtelenítésre és vitaminfeltöltésre van szükséged. A lerakódott méreganyagok ugyanis tovább rontják az emésztést, és az anyagcserét is lelassíthatják. Ezt nemcsak az emésztőrendszered, hanem a bőröd ugyanúgy megsínyli. 

A bőrsejtek mindig jelzik kívülre, ha belül valami nem jól működik. Ilyenkor megjelennek a nehezen elmúló pattanások, vagy hámló, kiszáradt felületeket tapasztalhatsz a tested bármely területén. A szürkés, fakó bőr oxigénhiányos, és szinte vágyódik a vitaminok után. Ne csak kívülről, krémek formájában add meg neki azt, ami jár, mert, ha belül nem vagy rendben, a drága kencék sem tudják feljavítani a bőrödet vagy a hajadat.

 

A kelkáposzta erejéről keveset hallunk, pedig igazi szuper tápanyagról van szó: száz százalékban fedezi egy átlagos ember napi A- és C-vitamin-szükségletét. Ez a két vitamin a bőr éléskamrájából sem hiányozhat, illetve a méregtelenítéshez feltétlenül szükség van C-vitaminra, mely antioxidánsokkal látja el a szervezetet, és gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat. A kelkáposztában található K-vitamin szintén fontos szerepet játszik a méregtelenítésben.

A kelkáposzta omega-3 és omega-6 zsírsavakkal is büszkélkedhet, melyek sokféle hatásuk mellett a hajnak is jót tesznek. Továbbá magas vastartalma abban segíthet, hogy a vér megfelelő mennyiségű oxigént szállítson. Kalciumtartalma erősíti a fogakat, rostjai pedig kiseprik a bélrendszerből a lerakódásokat, illetve elősegítik a fogyást. Minél gyakrabban fogyasztod ezt a méregtelenítő turmixot, annál több jótékony hatását élvezheted!

Összetevők:

  • 1 fagyasztott, nagyon érett banán karikákra vágva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 3/4 csésze göndör kelkáposztalevél
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2dl víz
  • 4 db jégkocka
  • Megosztás:
hirdetés