Időnként mindenki megérdemel egy kis kényeztetést, a joghurtos alapú pakolások pedig mondhatni tejben-vajban fürösztenek, hiszen hidratálják, vitalizálják és táplálják a bőrt. Az élelmiszer ráadásul olcsó, és könnyen hozzáférhető.

A joghurt külsőleg és belsőleg egyaránt sokat tehet érted azáltal, hogy ellenállóbbá teszi az immunrendszert, és megakadályozza, hogy a káros baktériumok elszaporodjanak a szervezetben. Bár erre csak az élőflórás joghurt képes, így érdemes ilyet – abból is bio minőségűt – vásárolni.

Mondanunk sem kell, az emésztési folyamatok zavartalan működése a bőr szempontjából szintén elengedhetetlen, mert, ha az anyagcsere nem megfelelő, a pattanások burjánzásnak indulnak. A joghurt tejsavai kívülről kényeztetik a bőrt, helyreállítva a savköpenyét, és ezzel ellenállóbbá teszik a külső hatásokkal szemben, míg a felhámon inkább hidratáló hatása érvényesül.

Bizonyos természetes összetevőkkel pedig a joghurt kimondottan jól muzsikál, ráadásul a natúr összetevők nemcsak egészségesebbek, de a többségük nem kerül egy vagyonba, és meglehet, hogy ott sorakoznak az orrod előtt a konyhában.

Hosszútávon a bőröd érdekében hetente legalább egyszer érdemes beiktatnod valamelyik pakolást a szépségápolási rutinodba. Hidd el, a kívánt hatás bizonyára nem marad el!

  • Megosztás:
hirdetés