Nem elég, ha egy arckrém hidratál és ránctalanít, ennél sokkal többet kell tudnia a benne található összetevőknek.

Összegyűjtöttük azt a három ismérvet, ami elengedhetetlen egy jó arckrém kiválasztásánál, ezeket tartsd szem előtt, mielőtt a pénztárba állnál.

Bőrtípusnak és életkornak megfelelő

Normál, kombinált, zsíros, száraz, dehidratált? Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy nem a bőrtípusuknak megfelelő arckrémet választanak. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet kiküszöbölni, ha megkérdezed a kozmetikusodat, pontosan melyik lenne számodra az ideális. A legtöbb bőrtípus kombinált, ezért az is előfordulhat, azt mondja majd, hogy bizonyos területeken más típusú krémet használj.

Emellett az is fontos, hogy az életkorodnak megfelelően válassz kozmetikumot, hiszen harminc évesen aligha jó ötlet érett bőrre való krémet használni.

Véd a káros sugarak ellen

A jó arckrém további ismérve, hogy fényvédővel rendelkezik, ideális esetben 15-20-as faktorszámmal. Talán ez most még nem tűnik lényeges szempontnak, de a káros sugarak felgyorsítják a bőr öregedését, ezért fontos kivédeni őket akkor is, ha csak szimplán az utcán tartózkodsz. Hidd el, a bőröd így sokkal tovább feszes és rugalmas marad, ez is lényegi része a ráncok megelőzésének.

Nem tartalmaz parabéneket

Nyilván fontos az is, hogy milyen összetevőkből áll az a bizonyos arckrém. Ha jót akarsz magadnak, olyan terméket válassz, mely nem tartalmaz kőolajszármazékokat, és teljesen parabénmentes, ezek ugyanis eltömítik a pórusokat, nem hagyják a bőrt lélegezni, és így határozottan elősegítik a ráncosodás folyamatát.

A leggyakoribb káros összetevők, melyek felbukkanhatnak az alapanyagoknál, a vazelin – Vaseline -, a paraffinolaj – Paraffinum Liquidum -, az ásványolaj – Mineral Oil – és a mikrokristályos viasz – Microcristallina Wax. Ha ezekkel találkozol, a legjobb, ha szépen visszateszed a krémet a polcra.

  • Megosztás:
hirdetés