II. Erzsébet királynő szigorú szépségszabályokat alkotott a királyi család nőtagjai számára. Tiszteli a hagyományokat, fontosnak tartja a visszafogottságot, ezért nem meglepő, hogy a bőrápolás terén sem kísérletező fajta, a kedvenc termékeit már évtizedek óta használja.

hirdetés

Az angol királyi családban szigorú szabályok vonatkoznak az öltözködésre. Ezeknek egy része évszázadok óta változatlan, míg egyes kikötéseket II. Erzsébet királynő szabott meg a család fiatalabb tagjaira vonatkozóan. Persze a múltban és a jelenben is előfordult már, hogy a hercegnék nem követték pontosan az előírásokat. Erre az egyik legjobb példa Diana hercegné, aki sokszor felbőszítette az uralkodót túlságosan nyitott ruháival.

A megjelenésre vonatkozó szabályokat a királynő is követi, hagyománytisztelete pedig a szépségápolás terén úgyszintén megmutatkozik. II. Erzsébet királynő ragaszkodik a jól bevált kencéihez, az aktuális újdonságok kedvéért sem képes lemondani a kedvenceiről.

II. Erzsébet királynő a szépségápolás terén is követi a hagyományokat

Elsőre azt gondolnánk, hogy II. Erzsébet királynő csakis méregdrága, luxuskategóriájú kozmetikumokat használ, amelyek ritkák és elérhetetlenek. Ám meglepetésünkre csupa könnyen beszerezhető kence sorakozik a fürdőszobájában, amelyet akár a sarki drogériában is megvásárolhatunk pár ezer forintért.

Tökéletes smink

A királynő egyik kedvenc márkája a Clarins, amelynek a termékei Magyarországon egyaránt megvásárolhatók. A koronázására, – ami 1953-ban volt – a francia márkát bízta meg, hogy kreáljanak számára egy rúzst, ami árnyalatában tökéletesen illeszkedik a ruhájához és a bőrtónusához. Azóta több kence is bekerült II. Erzsébet gyűjteményébe, az egyik ilyen az Ever Matte Radiant Matifying púder.

Forradalmi bőrápolás

Elizabeth Arden forradalmi termékeivel, különleges látásmódjával megváltoztatta a nők sminkelési szokásait. Új hatóanyagokkal kísérletezett, igazán hatékony, célzott kencéket hozott létre a hölgyek számára. Ezek után nem meglepő, hogy II. Erzsébet királynő is rajong a márka kozmetikumaiért. Nagy kedvence az Eight Hour Cream, vagyis a 8 órás bőrvédő krém.

Csábító levendulaillat

A szappanok terén az állandóság híve, a Yardley London English Lavender szappanját használja, több helyen is ez van a palotában. A cég 1770 óta gyárt szappanokat, parfümöket és más kozmetikumokat.

Visszafogott manikűr

II. Erzsébet királynő általában kesztyűt visel, ám az anyag alatt mindig tökéletesen manikűrözöttek a körmei. A szolid, visszafogott árnyalat elvárás a királyi családban, az uralkodó szintén igazodik ehhez a szabályhoz. Az Essie Ballet Slippers fantázianévre keresztelt lakkját használja, ami csodásan illik minden színárnyalathoz. A körömlakk megvásárolható Magyarországon, több drogériában is találkozhatsz a márkával.

Frissítő zuhany

A Molton Brown az egyik legnagyobb brit illat-, és testápolási márka. A céget 1971-ben alapították, és a királynő szereti a tusfürdőiket. Több különleges kence is található a kínálatukban, így könnyedén ráakadhatunk a tökéletes elegyre, ami lehet, hogy épp II. Erzsébet kedvence!

A brit uralkodó kedvenc kozmetikumait tehát könnyű beszerezni, hiszen megrendelhetőek bármelyik webáruházból, vagy karnyújtásnyira vannak a legközelebbi drogériában. Hatékony, elérhető áru kencéket használ, amelyek már évek óta a palettán vannak, és nagy múlttal rendelkeznek.

 

Kiemelt kép: Tolga Akmen – WPA Pool / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés