A sminkelés lényege, hogy kiemeld az arcod előnyös tulajdonságait, és itt-ott csalj egy kicsit a még jobb eredmény érdekében.

Persze fontos, hogy ne akard magad másnak láttatni, mint amilyen vagy, mert az általában nem sül el jól, az viszont nem baj, ha bevetsz néhány apró trükköt egy kis optikai tuningért. Ilyen az alábbi praktika is, melyhez mindössze egyetlen vonalat kell húznod, mégis látványosan kinyitja a tekintetet, nagyítja a szemet, és frissebbnek mutatja az arcot. Fogj egy csillámló tust, és rajzolj vele egy vékony csíkot a mélyítővonal mentén!

A mélyítővonalat a mozgó szemhéj felett és a szemöldökcsont alatt találod, ez az a kis árok, ami tapintással is érezhető. Nagyon nagy jelentősége van abban, hogy jól sikerül-e egy smink: általában árnyékolni szokták, de a csillám is gyakran kerül ide. Egészen új ragyogást adhat a szemednek, ha ide húzol vonalat a csillogó festékkel: érdemes cicás tusvonallal kombinálni, de nem muszáj lekövetni vele, egy negyed- vagy félkör is elég, ahogy jobban tetszik.

  • Megosztás:
hirdetés