Egy jól eltalált frizura sokat javíthat a külsőn, ám ennek az ellenkezője is igaz: ha olyan hajat választasz, ami nem illik hozzád, az tönkreteszi az összhatást.

Nagy döntés előtt állsz, ha játszol a gondolattal, hogy rövidre vágasd a hajad, ezért nem árt meggyőződnöd róla, hogy jól is állna ez a frizura. Mutatjuk, mit kell tenned!

Ceruzateszt

Fogj egy ceruzát és egy vonalzót, majd előbbit tedd az állad alá vízszintesen, utóbbit pedig a füled alá függőlegesen úgy, hogy derékszöget zárjanak be. Mérd le a fülcimpád alja és az állad csúcsa közötti távolságot: jelöld be a vonalzón, hol találkozott a ceruzával, majd nézd meg az értéket. Ha ez kevesebb, mint öt és fél centiméter, kiválóan illik az arcodhoz a rövid haj.

Ha azonban az állad és a füled távolsága több mint öt és fél centi, érdemes a hosszabb frizuránál maradnod, mert a rövid fürtök eltolhatják az arcod arányait. A módszert egy angol sztárstylist, John Frieda fejlesztette ki, és már hírességek is alkalmazták egy-egy drasztikus frizuraváltás előtt.

  • Megosztás: