A tél érezhetően megviseli a bőrt, annak ellenére, hogy nagy részét ruha fedi. Mivel a téli szezonban kevesebb vitaminhoz jut a szervezetünk, és napfénnyel szinte alig találkozunk, a bőrünk veszít ellenálló-képességéből, és sokkal érzékenyebbé válik. Rengetegen tapasztalnak ilyenkor húzó-feszülő érzést, esetleg bőrhámlást, melyet nem könnyű orvosolni. Bár azt hihetnénk, hogy a testápoló mindennapos használata megoldja ezt a problémát, sajnos nem minden készítménynek szabad bedőlni.

A legtöbb krém célja persze a hidratálás, de előfordul, hogy bizonyos kencékben több a mesterséges adalék, mint a valóban hasznos növényi olaj, így hiába rendelkezik jótékony, bőrtápláló összetevővel, ha annak hatását elnyomják a szintetikus anyagok, melyek rövid távon a felszívódást segítik, vagy a bársonyos, kellemes érzésért felelnek, de hosszú távon károsak lehetnek. Így sajnos a hidratáló testápolók egy része csak a bőrszárazság tüneteit enyhíti. A természetes összetevőkben bővelkedő krémek valóban növényi olajokat és zsírokat tartalmaznak, melyek kiválóan táplálják, nyugtatják és hidratálják a száraz bőrt. Igaz, nem túl olcsók, persze azért akadnak közöttük megfizethető termékek is.

Olyan krémeket gyűjtöttünk össze, melyek teljesen natúr alapanyagokból készültek, vagy csak csekély, megbocsátható mértékben mutatnak fel mesterséges adalékokat, így az extrém száraz hámréteget is kiválóan puhítják.

  • Megosztás: