Kíméletes arclemosót teszteltünk, mely nem tartalmaz bőrirritáló anyagokat. Intenzív hidratálást és alapos tisztítást ígér, és ezt meg is kaptuk tőle.

A Bioderma egyre többet foglalkozik az érzékeny bőrrel, aminek én kifejezetten örülök, mert irritációra hajlamos, kényes bőrszerkezettel vagyok megáldva. Olykor teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi ellen lázadnak fel a bőrsejtjeim, így nagyon nehéz kitapasztalnom, hogy milyen összetevőjű termékeket használhatok.

Az arcbőrömre különösen ügyelek, mert szinte mindent megbosszul, ha olyasmit eszem, vagy kenek magamra, ami nem a kedvére való. A reggeli-esti tisztítás nálam már komoly rituálé, melynek folyamatát igyekszem minél természetesebb anyagokkal élvezetesebbé tenni. Ám bevallom, nemcsak teljesen natúr kozmetikumokat szoktam használni, mert akadnak azért jó termékek a kíméletes, érzékeny bőrre ajánlott kategóriában is.

Kettős hatás: tisztít, és kisimítja a dehidratáltság okozta ráncokat

A Bioderma Sensibio Moussant habzó gélje nem tartalmaz illatanyagokat, parabén és felületaktív hatóanyagoktól mentes, hipoallergén, és nem segíti elő a mitesszerek képződését. Nagyjából egy hónapja használom, naponta kétszer, reggel és este. Valóban megnyugtatja a bőrt, sminkeltávolításra is alkalmas, bár a szempillafestékkel kicsit nehezebben birkózik meg.

Kellemesen frissít, és napozás után sem okoz irritációt, sőt, kiválóan hidratálja a napfénytől kiszáradt bőrt. Az arcom fáradt állapotában is frissebbnek tűnik a használata óta, és észrevehetően csökkentek a bőrhibáim. Ami igazán meglepett a termékkel kapcsolatban, hogy, bár mélyen hidratál, nem fénylik tőle az arcom, és a kipirosodásra hajlamos területek is szépen megnyugodtak.

Az ára szerintem kicsit borsos, ha azt vesszük, hogy egy arclemosóról van szó, a gyógyszertárakban 4000 forint felett kapható, de a Bioderma webshopjában 3654 forintért lehet hozzájutni. Mivel könnyen habzik, kevés kell belőle, így sokáig elég a 200 ml-es kiszerelés.

  • Megosztás:
hirdetés