A tökéletes alapozót nem könnyű megtalálni, hiszen rengeteg kritériumnak meg kell felelnie. Vannak, akik csak a termék fedőképességét és árnyalatát veszik figyelembe, ám az az ideális választás, ha a készítmény nemcsak a bőrtónussal harmonizál, hanem a bőrtípushoz is passzol. A döntésnél az évszak sem elhanyagolható szempont, hiszen télen és a tavasz kezdetén egészen más igényei lehetnek a bőrnek, mint nyáron, illetve megváltozhatnak a tulajdonságai. A zsírhiányos bőr száraz típusú, mely általában matt és üde, valamint zárt pórusú, ezért nem szükséges erős fedésű alapozó alá rejteni.

Ám a hideg hónapok alatt megváltozhatnak jellemzői: egyes helyeken kipirosodhat, vagy fakóvá, érzékennyé válhat az arc, itt-ott hámló foltok jelentkezhetnek. A normál bőr szintén vízhiányos állapotba kerülhet a hideg szezon ideje alatt, a tünetek pedig gyakran még tavasszal sem múlnak el. Ha egységes bőrszínt szeretnél, érdemes hidratáló, folyékony alapozót választanod, mely könnyű, közepes fedést és természetes tónust biztosít, ugyanakkor nem fokozza tovább a bőr kiszáradását. Az UV-védelem szintén fontos, és az sem árt, ha az alapozód nemcsak optikailag simítja ki a szeles időben szerzett szarkalábakat és apró ráncokat, hanem tápanyagaival is harcol ellenük.

Szerencsére egyre több olyan alapozóval rukkolnak elő a kozmetikai cégek, mely nem roncsolja, nem szárítja az érzékeny hámrétegeket, sőt, esetenként természetes összetevőkkel bír. Ezek közül válogattunk!

  • Megosztás:
hirdetés