Az arc karakterét, fiatalos kinézetét nagymértékben befolyásolja az áll és az állkapocscsont íve, ami csakúgy, mint az arc többi része, az idő előrehaladtával veszít feszességéből és kontúrjából. Jó szolgálatot tehet ebben az esetben a hilauronsavas feltöltés, ami visszaadja az arc teltségét.

A juvéderm volux újrakontúrozza az áll vonalát

A hialuronsavas feltöltések egyik legújabb technológiája a juvéderm volux kezelés, amit kifejezetten az állvonal ívének formázásra fejlesztettek ki. Az áll és állkapocscsont karakterességét az öregedésén túl a genetika is befolyásolja, ami az esetek sok részében lehet felelős a kicsi vagy gyenge állkapocsért. Az ilyen páciensek körében a toka is hamarabb jelentkezhet, amire ez a kezelés szintén megoldást adhat.

Döntő részben azonban még mindig az öregedés a felelős a megereszkedett, lógó bőrért, ám a csont és kötőszöveti állomány megritkulásával nemcsak az arc veszít teltségéből és lesz ráncosabb, hanem az áll is. Életlen kontúrvonalú lesz, továbbá toka is megjelenik, hiszen az arc többi része már nem képes a helyén tartani a zsírszöveteket.

A juvéderm volux kezelés hatóideje akár két évig is eltarthat, ám nem érdemes a végsőkig várni vele. Minél ráncosabb, petyhüdtebb a bőr, annál inkább javasolt előtte az arc egészének hialuronsavas feltöltése is, ami segít harmonikussá, egyenletessé tenni az összképet. A kezelés lényege, hogy az injekcióval a bőr alá juttatott hatóanyag folyamatosan és nem egyszerre terül el az arc felületén, így hosszú távú eredményt biztosít.

A hialuronsavas kezelés nemcsak az arc és az áll, de a nyak és a mellkas bőrén is elvégezhető, hiszen ezeken a területeken éppúgy –és hamarabb- öregszik a bőr. Nők és férfiak, idősebbek és fiatal felnőttek is vállalkozhatnak a kezelésre, utóbbi esetben különösen a toka korai megjelenése vagy a genetikai hajlam miatti tökéletlenség lehet az indíték.

A beavatkozás injekciós fecskendővel történik, ami csak kevés kellemetlenséget okoz, viszont biztonságosabb és biztosabb lehet, mint kés alá feküdni. A juvéderm volux főbb mellékhatása a püffedtség lehet, ám a kellemetlen utóhatás csak kevés ideig áll fenn.

Az ára elég borsos, a befecskendezett hialuronsav mennyiségétől függően 100 000-200 000 forint között mozog az ára, ám ha egyszer elvégezzük, két évig is eltarthat az eredmény. A tavalyi évben a juvéderm volux volt az egyik legfelkapottabb esztétikai kezelés, ami nem véletlen, hiszen az áll és vonala nagyon meghatározza az ember arcának karakterét. A kezeléssel nagyban serkenthető a kollagéntermelés, így fiatalosabb kinézetű, feszesebb és kontúrosabb lesz az arc, amivel az öregedési folyamatok hatása az arc kinézetére nagymértékben semlegesíthetőek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés