Az év többi szakaszában nincs baj a kezem bőrével, de az őszi, téli hónapokban menetrendszerűen kiszárad, még akkor is, ha kesztyűt hordok. A mosogatás sem javít a helyzeten, ezért ilyenkor extra hidratálásra van szükségem, amit eddig zsíros krémekkel próbáltam megoldani, több-kevesebb sikerrel.

Nemrégiben beszereztem a Helia-D intenzív hidratáló kézkrémjét, amit főleg a benne található avokádóolaj miatt találtam vonzónak. A 100 ml-es kiszerelés 690 forintba kerül, és a csomagoláson feltüntetett információk szerint gyorsan felszívódik, táplál és regenerál, valamint az avokádóolaj mellett napraforgószár-kivonatot is tartalmaz.

A krém illata kellemes, nem tolakodó, állaga könnyed, egyáltalán nincs olyan kellemetlen, nehéz és zsíros érzésem, mint a korábbi kézkrémeimnél. Tényleg villámgyorsan beszívódik: miután elkentem, nagyjából egy perc múlva már minden gond nélkül gépelhetek is, viszont a szárazság érzete nem tér vissza.

Nem használom kúraszerűen, csak akkor, amikor érzem vagy látom, hogy nem olyan puha a bőröm, mint szokott, esetleg húzódik egy kicsit – ilyenkor kétszer-háromszor bekenem, és megint napokig szép és selymes tapintású tőle a kezem. A 100 ml-es kiszerelés valószínűleg sokáig elég lesz, mert nem kell belőle sok: egy mogyorónyi mennyiséggel fél napig hidratált a kezem.

  • Megosztás:
hirdetés