Az elmaradt alvást ugyan nem pótolja, de nagyszerűen regenerálja a megviselt szemkörnyéki területet. Üde, simább bőr, percek alatt!

A szemek környékén a legvékonyabb a bőrünk, ennek köszönhetően hamarabb ráncosodik ez a terület, ha gyakran erőltetjük a szemünket – például számítógép előtt -, vagy sokat hunyorgunk. Szintén gondot okozhat a kevés vagy nem megfelelő minőségű alvás, ami nemcsak a bőr korai öregedéséhez, hanem a szemkörnyék püffedéséhez vezethet. A szemek alatt húzódó sötét árkok sem keltenek egészséges, üde hatást, ráadásul lesminkelni sem egyszerű őket.

A kávé köztudottan felélénkíti a vérkeringést, ami a bőrnek is jót tesz. Ugyanakkor sejtszinten beindítja a méregtelenítést, antioxidánsai megtámadják a szabad gyököket, melyek károsítják bőrünk szerkezetét. Gyulladáscsökkentő hatása kevésbé ismert, pedig szuperül regenerálja a méreganyagokkal terhelt sejteket. Kevesen tudják, de a fekete bors csodás hatással van a bőrre: az egyik legjobb természetes ránctalanító, de bőrradírként is nagyon hasznos. Tele van tápanyaggal, és a kávéhoz hasonlóan serkenti a vérkeringést.

Összetevők:

  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt kávé
  • ¼ teáskanál kókuszolaj
  • kevéske víz

 

Keverd össze az alapanyagokat, míg krémes állagú pasztát nem nyersz. Kend fel a szemed alá, vigyázva arra, bele ne menjen. Hagyd fent öt-tíz percig, azután nedves törlőkendővel töröld át a bőrt.

  • Megosztás:
hirdetés