Ha fakó, fénytelen és durva tapintású a hajad, próbáld ki ezt a hajpakolást, nem fogod megbánni!

A gyakori hajmosás, hőkezelés, festés és hajlakkozás egyaránt kiszáríthatja a tincseket és a fejbőrt. A száraz fejbőr ugyanakkor rossz vérkeringést eredményezhet, melynek legelső jele, hogy a tápanyaghiányos szálak könnyen eltöredeznek, rosszabb esetben pedig hullani kezdenek.

Ha a haj megfelelő ápolást kap, a folyamat természetesen még visszafordítható. A tápláló hajpakolások sokat segíthetnek a regenerálásban: sérült, száraz hajra a legjobb, ha kizárólag natúr alapanyagokat használsz, hogy elkerüld az egyébként sem erős szálak túlterhelését.

Az alábbi, hatlépéses hajregeneráló módszer könnyen alkalmazható, és nem tartalmaz olyan összetevőket, melyek irritációt okozhatnak, vagy nehézkesen beszerezhetőek. Lehet, hogy minden ott lapul a konyhádban, ami szükséges hozzá.

Amire szükséged lesz:

  • 2 érett banán hámozva, szeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszolaj

A kókuszolajos pakolást hetente két-három alkalommal, kúraszerűen is alkalmazhatod. Legalább három órán keresztül hagyd rajta a hajadon, mielőtt lemosnád. A banános-olajos pakolást ecsettel vidd fel a tincsekre, és a fejbőrödbe is masszírozd bele. Harminc perc múlva alaposan mosd ki a hajad. Hetente egyszer ismételd meg a műveletet.

  • Megosztás:
hirdetés