Hallottál már valaha a Bhringaraj növényről vagy más néven hamis százszorszépről? Hazája a messzi India, feljegyzések szerint áldásos hatását pedig már az indiánok is ismerték, akik egyszerűen csak a haj királyaként emlegették a Bhringaraj szárított, őrölt leveléből nyert port.

hirdetés

Hatalmas szerencsénkre idővel a szépségipar is felfedezte, és az emberek csakhamar rájöttek, hogy az őrlemény, mondhatni, újjáéleszti a hajat, ugyanis serkenti növekedését, emellett képes mérsékelni a kopaszodást, illetve a korai őszülést.

A hamis százszorszép nem a véletlennek köszönheti népszerűségét, hiszen egyebek mellett flavonoidokban, glikozidokban, fitoszterolokban és ásványi anyagokban gazdag, ennélfogva a hajápolás során széleskörűen alkalmazható: természetes kondicionálóként védi a hajat a kiszáradástól, serkenti a növekedést, emellett rugalmasságot és tartást ad, sőt, mi több, az ősz szálak elfedésére is tökéletes.

Hetente két-három alkalommal érdemes kipróbálnod a következő receptet, ugyanakkor vigyázz: a por erősen színező hatású, ezért a biztonság kedvéért alkalmazás előtt húzz kesztyűt!

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál Bhringaraj-por
  • kókuszolaj

Melegítsd fel a port a kókuszolajjal, szűrd le, hűtsd le, majd nedves fejbőrre vidd fel, és finom mozdulatokkal, körülbelül 15 percig masszírozd. Hagyd hatni a készítményt 30 percig, végül moss hajat a szokásos módon. A kókuszolajat szezámmaggal is helyettesítheted, ami hidratál, védi a fejbőrt, valamint az őszülést is lassítja.

  • Megosztás:
hirdetés