Nem muszáj kozmetikusra bíznod a dolgot, elég csupán a konyháig elbattyogni, ha szeretnél megszabadulni a bosszantó kis fekete pöttyöktől. A házi arcmaszkok között is akadnak olyanok, melyek kifejezetten hatékonyan lépnek fel a mitesszerek ellen, miközben ápolják a bőrt.

hirdetés

Amikor a faggyú nem tud felszínre törni, alatta pedig újra és újra zsír termelődik, létrejön a mitesszer, ami nem más, mint elhalt hámsejtekkel és szennyeződésekkel összetokosodott zsírdugó. Nem csak amiatt bosszantó, mert kitágítja a pórusokat, hanem azért is, mert nehéz megszabadulni tőle.

A nyomkodás ugyan célravezető, de gyulladásokat okozhat a bőrben, ezért kockázattal jár. A mitesszerek ellen kapható tapaszok és maszkok közül pedig ki kell szelektálni azokat, amelyek tényleg teszik a dolgukat, és nem szárítják a bőrt. Ehhez általában próbálgatni, tapasztalgatni érdemes.

Ám olykor-olykor nem árt a házi arcmaszkoknak is esélyt adni, hiszen összetevőik igazán hatásosak a mitesszerek ellen, sőt, nem csak a problémás területet kezelik, hanem összességében javítják a bőrképet.

Makulátlan lesz tőlük a bőr: házi arcmaszkok mitesszerek ellen

Természetes, konyhai alapanyagokból is készíthetsz lehúzható arcmaszkot, ami kihúzza a kis zsírtöviseket. Ám más formáját is választhatod a pórustisztításnak, például összedobhatsz egy finoman szemcsés, radírozó hatású kencét, vagy ötvözheted az arctisztító és a gyulladáscsökkentő alapanyagokat.

Bőven van miből válogatni, így a bőröd igényeihez szabhatod a házi bőrápoló maszkodat. Összegyűjtöttük néhány egyszerű, de bitang hatékony receptet.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés