Ha szeretnél nyárra újítani egy kicsit a frizurádon, de nem akarod befestetni, próbáld ki az otthoni hajvilágosítási módszereket!

Ezek segítségével néhány árnyalattal világosabbá teheted a hajad, melynek így olyan hatása lesz, mintha kiszívta volna a nap.

Méz és citrom

Csavard ki egy citrom levét, és keverd össze három evőkanál mézzel, valamint annyi langyos vízzel, amennyi elég hozzá, hogy mindenhová jusson a keverékből a hajadon. Alaposan dörzsöld át vele a szálakat, majd tekerj a hajad köré egy törölközőt, és hagyd hatni fél órán keresztül.

Utána samponnal és bő vízzel mosd tisztára a szálakat! A savas citrom és a hidrogén-peroxid-tartalmú méz világosító hatással bír, anélkül, hogy roncsolná a tincseidet, sőt, a méz még jót is tesz nekik.

Olívaolaj

Ha száraz a hajad, a mézet inkább olívaolajjal helyettesítsd – amellett, hogy hidratál, még enyhe világosító hatása is van, ami citrommal keverve felerősödik. Egy citrom levéhez adj 50 milliliter olívaolajat és kevés vizet, és ugyanúgy járj el, ahogyan a mézes keverék esetében.

  • Megosztás:
hirdetés