A hajszárító a szépségipar egyik leghasznosabb találmánya, hiszen segítségével akár negyed óra alatt is teljesen új frizurát lehet varázsolni. Persze ez csak akkor igaz, ha az eszköz megfelelően működik, és nem dugul el a beleragadt kosztól.

A hajszárító ventilátora akaratlanul is összeszedi a kóbor hajszálakat, ami könnyen megrövidítheti a készülék élettartamát, ezért is annyira fontos időnként megtisztítani a szűrőberendezést. Eláruljuk, hogyan tudod ezt megtenni.

Hajszárító tisztítása

Először is – enélkül bele se kezdj – húzd ki a hajszárítót a konnektorból, és várd meg, míg lehűl a szerkezet, így az áramütést és az égési sérülést is elkerülheted.

Fogd meg a hajszárítót, és alaposan nézd meg. A legtöbb szerkezet hátulja levehető, de egyeseknek az elülső szűrőjét is le lehet szerelni. Általában ezek csak rá vannak pattintva az eszközre, de nem érdemes feszegetni őket – ha megvan még a használati utasítás, azon biztosan rajta van, milyen technikával lehet a legegyszerűbben leszedni a borítást.

Ha sikerült levenni, akkor a lepattintott műanyag szűrőket öblítsd el, és hagyd lecsepegve megszáradni, míg a ventilátorra tapadt koszt fültisztító pálcika segítségével távolítsd el. Egy kicsit meg is nedvesítheted a fülpiszkáló vattás fejét, hogy a fémre ráégett haj- és koszmaradványok is könnyebben lejöjjenek.

Ha elöl nem leszedhető a fémrács, kicsit nehezebb dolgod lesz, ebben az esetben sodorj össze egy vékonyka rongyot vagy akár papírzsebkendőt, és a lyukakon betörölve, nagyon óvatosan szedd ki a porcicákat. Semmiképpen ne erőszakoskodj, addig sodord az anyagot, amíg olyan vékonyságú nem lesz, hogy kényelmesen befér, másképp megsértheted a szerkezet működését.

Amikor kész vagy, és természetesen minden megszáradt, helyezd vissza a burkolatokat, és már használhatod is ismét a szárítót. Havonta-kéthavonta érdemes megismételni a műveletet.

  • Megosztás:
hirdetés