Az őszi hajhullás teljesen természetes jelenség, ennek ellenére ijesztő kórképnek tűnhet. Azonban nem kell kétségbeesni, ha azt tapasztalod, hogy a hajkefédben és a párnádon több hajszál van, mint máskor. Egyszerűen csak táplálni kell a fejbőrödet, hogy ne veszíts el több szálat.

Mi okozza?

Az ősz beköszöntével normális, ha több hajszálat veszítesz el, mint a melegebb időben. Ennek hátterében két tényező állhat. Az egyik maga a meleg, száraz idő, mely teljesen kiszárítja a hajat, nem beszélve az UV-sugárzástól, ami roncsolja, és töredezetté teszi azt.

A másik okot a nyári vitaminellátásban kell keresni. Nyáron sokkal gazdagabb és változatosabb táplálkozás jellemző, ezzel szemben a hideg időben már szegényesebb étrendből lehet választani, így könnyen kialakulhat vitamin- és ásványianyag-hiány. Ebből pedig egyenes úton következik, hogy a hajhagymák gyengébbé válnak, és könnyebben elengedik a fejbőrt.

Gyógynövényes hajpakolás

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 2 teáskanál apróra vágott rozmaringlevél
  • 1 csepp zsálya illóolaj
  • 1 csepp citromfű illóolaj

A vizet forrald fel, és áztasd benne a rozmaringleveleket 15 percig. Ezután szűrd le az oldatot, és add hozzá a zsálya, valamint a citromfű illóolajat. Egy vattapamacs segítségével alaposan dörzsöld a fejbőrödbe a tinktúrát, hagyd rajta 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel. Egy-két hónapig legalább hetente egyszer készítsd el a pakolást.

  • Megosztás:
hirdetés