Ha hosszú hajra vágysz, azt nem csupán a műtincsek rögzítésével tudod elérni. A természetben számos olyan anyag található, mely a benne lévő anyagoknak köszönhetően serkenti a hajnövekedést, sőt, hajhullás ellen is bevethető.

Az ősz közeledtével különösen fontos, hogy megfelelő ápolást biztosíts a hajadnak, ajánljuk, hogy ezekkel kezdd!

Ricinusolaj

A ricinusolajat úgy szokták emlegetni, mint hatékony hashajtót, pedig a szépségápolásban is komoly szerepet tölthet be. A benne található vegyületek ugyanis serkentik a szőrnövekedést, legyen szó szempilláról, szemöldökről vagy éppen a hajról. Annyi csupán a teendőd, hogy hajmosás után a tincseidbe belemasszírozod az olajat, szigorúan távol a hajtőtől, másképp zsírosít. Hagyd rajta 20-25 percig, majd alaposan mosd le a hajadról.

Rozmaring

A rozmaring több évszázados múltra tekint vissza a hajápolás terén, úgy is szokták emlegetni, mint a kopaszság ellenszerét, hiszen javítja a fejbőr vérkeringését, ezáltal pedig a hajnövesztésben kap kiemelkedő szerepet. Emellett hidratálja és erősíti is a tincseket, sőt, állítólag a korai őszülés ellen is hatékony ellenszer. A rozmaringból készült főzettel hajmosás után öblítsd át a tincseidet, hagyd fél órát hatni, majd mosd le.

Bojtorjángyökér

A népi gyógyászatban nagy megbecsülésnek örvendő bojtorjángyökér minden hajprobléma esetén bevethető. A haj gyors zsírosodását ugyanúgy megszünteti, mint a fejbőrszárazságot és a korpát, sőt a hajhullásnak is kitűnő ellenszere. Vérkeringést élénkítő hatásának hála ugyanakkor a hajnövekedés serkentésében is szerepe van, így a belőle készült főzetet – akár a másik két szerrel egyetemben – érdemes alkalmazni, ha hosszú és egészséges hajra vágysz.

  • Megosztás:
hirdetés