Hajszínt váltani akkor is nagy döntés, ha csak egyetlen árnyalatnyi különbségről van szó, viszont ha egy egész színskálát ugranál, különösen fel kell rá készülnöd.

A hajleszívás veszélyes játék, még szakemberre bízva is, a tincseidet nagyon megviselheti a szín leszívása. Ha szeretnél okosan kijönni a dologból, ezekre készülj!

Apró léptekben haladj

Az ember hajlamos siettetni a dolgok alakulását, de ne ess bele a csapdába! Jó eséllyel is legalább fél év, mire eléred a kívánt színt, addig viszont a lehető legelképesztőbb árnyalatok megjelenésére számíts és mérlegeld, így is bevállalod-e a váltást.

Hagyd a profira

Tudjuk, hogy rengeteg időt és pénzt meg lehet fodrász nélkül spórolni, de az ilyen éles váltást semmiképpen se otthon végezd el. A hajfestékekben olyan erős vegyszerek vannak, amik akár durva hajvesztést is okozhatnak, ráadásul magadtól úgysem tudod megállapítani, hogy mennyi hidrgén-preoxidra van szükség a színszíváshoz. Ugye nem szeretnél zöld hajat? Akkor tényleg ne ezen spórolj!

Ápolás a köbön

Ha mégis belevágsz, akkor muszáj a hajápolást komolyan venned! A szőkítésen átesett haj szerkezete könnyen sérül, a szálak elvékonyodhatnak, töredezhetnek és teljesen kiszáradhatnak, pont ezért olyan fontos, hogy a megfelelő termékkel ápold őket. Azt ajánljuk, hogy heti egyszer egy tápláló pakolással is kedveskedj a hajadnak, ezzel talán rásegíthetsz a tincsek gyorsabb felépüléséhez. Itt egy szuper recept, de kész pakolást is vásárolhatsz, ha nem szeretsz kutyulni.

  • Megosztás:
hirdetés