Ha hosszú a hajad, idén nyáron szinte kötelező elsajátítanod néhány trükkös fonási technikát. Annak idején egyszerűbb volt a dolog, hiszen csupán azt kellett eldöntenie a lányoknak a tükör előtt, hogy egy copfba vagy kettőbe fonják-e a loboncukat, esetleg szimpla vagy parkettafonást alkalmazzanak.

Manapság sokkal bonyolultabb a helyzet, hiszen fonási lázban égnek a divatimádók, így mindenki hozzátoldott ehhez a trendhez jó pár kreatív ötletet. Vannak egyszerűbb, könnyen elsajátítható és igencsak csalafinta, bonyolult hajkészítési módok, melyekkel nemcsak feldobhatod, hanem az öltözéked ékévé varázsolhatod a frizurádat. Mutatunk néhány ihletadó képet, melyek garantáltan beindítják a fantáziádat!

Egyszerű, laza fonatok vízparti ejtőzéshez

A nyaralás idején senki sem akar sokat vesződni a hajával. A hosszú sörény előnye, hogy a strandon is trendi frizurát rittyenthetsz a kócos tincseidből, a legegyszerűbb fonási technikákkal.

A szokványos, háromtincses fonáshoz már tükör sem szükséges a gyakorlottaknak, sőt, ha épp nincs kéznél hajgumi, az sem tragédia. A napon megszáradt, hullámos fürtöket kicsit fésüld át az ujjaiddal, majd lazán fond oldalra, és hagyd, hogy szétcsússzon.

A parkettafonás már kicsit technikásabb, de, aki jártas benne, még egy úti mosdó tükre előtt is képes összedobni. Nem kell precizitásra törekedni, a nyári természetesség jegyében nyugodtan leomolhat pár kósza tincs vagy pajkosan kunkorodó hajszál.

Bohókás copfok fesztiválhangulatban

A fesztiváltrendekhez idén hozzátartoznak a kreatív, trükkös hajfonatok. A fonott hajkoszorúk a legnépszerűbbek idén, melyeknek egyszerűbb változatai két copfból készülnek, a bonyolultabbak azonban szinte túlszárnyalják a képzeletet.

A briós konty, a fonatos lófarok, a halfarok copf és a romantikus koszorú elkészítésének számtalan formáját ellesheted az internetről, de nálunk is remek ötleteket találsz a fesztiválszezonra. A parkettakoszorú vízeséshullámokkal éppúgy remekül mutat, ráadásul nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyennek látszik. A fenti képekből szintén ihletet meríthetsz.

Elképesztő hajfonatok, nőies stílusban

A dupla parkettafonás és a koszorús konty már kreatív elmét és szakavatott kezeket igényel, így inkább csak különleges alkalmakkor érdemes előrukkolni az efféle frizurákkal.

A francia fonás számtalan módon összekombinálható az elegáns kontyokkal, sőt, akár arra is megkérheted a fodrászodat, hogy gyöngyökkel, ékszerekkel, esetleg a saját hajadból kötött masnival díszítse a frizurádat. Elképesztő ötletek keringenek a divatban, ezekből szemezgettünk néhány nőies, látványos variációt, mely gyönyörű kiegészítője lehet az öltözékednek.

  • Megosztás:
hirdetés