Kíváncsi vagy, mit tanácsolna egy profi, ha arra lennél kíváncsi, hogy hogyan festheted be a hajad házilag szépen és biztonságosan?

Az Elle magazin Nicole Tresch és Alyssa Gammo sztárfodrászokat kérdezte a témáról, akik többek között Jessica Biel és Natasha Lyonne frizurájáért is felelnek.

Csak semmi drasztikus!

Nicole Tresch és Alyssa Gammo szerint a legfontosabb a megfelelő árnyalat kiválasztása, illetve az, hogy ez a szín ne térjen el nagyon az eredeti vagy a jelenlegi hajszínedtől. Így sokkal kisebb az esély arra, hogy feltűnő hibát vétesz, és ha mégis elrontasz valamit, könnyebb lesz korrigálni a bakit anélkül, hogy félcentisre kellene vágni a hajadat.

Kezdj vazelinnel!

A legtöbben ott rontják el a házi hajfestést, hogy nem számolnak azzal, hogy a festék nemcsak a tincseket, de a bőrt is befogja, és ezzel napokra vagy akár hetekre elrontják az összképet. Ezt elkerülendő a fodrászok azt tanácsolják, hogy még a festés előtt kend be vazelinnel a bőrt a homlokodtól a tarkódig a hajad vonala mentén!

Így vidd fel a festéket!

A sztárfodrászok azt javasolják, hogy mindig vastag tincsekre bontva, a hajtőtől a hajvégek felé haladva vidd fel a hajfestéket. Ha csak a lenövést akarod elfedni, érdemes kizárólag a hajtőt befesteni, mert a festék rétegezése végül eltérő árnyalatokat hozhat ki.

  • Megosztás:
hirdetés