Ha te is azok közé tartozol, akiknek meggyűlik a bajuk a vékony szálú, kevés hajjal, akkor sem kell elkeseredned, mert van megoldás. Könnyedén felturbózhatod a végeredményt néhány apró trükkel.

Nem kell különösebben bonyolult procedúrákra vagy szakember beavatkozására gondolnod, mert házilag is elvégezheted hajtömeged látszólagos növelését.

Szárítás

Egyáltalán nem mindegy, milyen technikával szárítod meg a hajad. Ha lefésülöd, és csak hagyod, hogy a víz eltűnjön róla, akkor szinte biztos, hogy a fejedhez tapad majd. A hajszárítás az a folyamat, ahol eldől, milyen lesz a frizurád minősége a következő hajmosásig, ezért érdemes olyan módszerrel végezned, melytől dúsabbnak tűnnek a fürtök. A legjobb módja ennek, ha előredobott hajjal szárítod a tincseket, vagyis a fejedet lefelé hajtod, és gyakorlatilag a hajad aljára fújod a meleg levegőt. 

A töveknél az ujjaid hegyével végezz olyan mozdulatokat, mintha össze akarnád kócolni a frizurádat. Miután megszáradt a hajad, ugyanebben a pozícióban fésülködj meg, és csak utána dobd hátra a fürtöket. Az ujjaddal túrj bele, igazítsd meg, de már ne fésüld hozzá a fejedhez a szálakat.

Tupírozás, göndörítés

Az örök hajdúsító eljárás a tupírozás. Persze ne csinálj magadnak szénakazal-frizurát, mindössze egy tupírfésű segítségével emeld meg a hajtöveket, majd óvatosan fésüld rá a frizurát, hogy ne tűnjön fel a turpisság. Ha egyenes a hajad, az is sokat dobhat rajta, ha csavarókkal begöndöríted, vagy befonod, és hullámokat gyártasz bele. 

Kozmetikumok

Ha végképp nem segít semmi, még mindig van remény: hagyatkozhatsz a kozmetikumokra is. Ma már sokféle hajdúsító készítmény létezik – samponok, balzsamok, habok és krémek -, de ezek között a legjobb, ami szinte biztosan beválik majd, a hajtömegnövelő hab. Ilyen csodaszert többféle márkában is kaphatsz, és a legtöbb drogériában vagy kozmetikai cikkeket árusító helyen beszerezhetsz. 

  • Megosztás:
hirdetés