A haj akkor szép, ha olyan fényesen csillog, hogy megcsúszik rajta a napfény. Ezt azonban nem mondhatja el mindenki magáról, aki pedig hosszú ideje festi, az szinte biztos, hogy találkozik a száraz haj problémájával.

Erre megoldást otthon is találhatsz, sőt, szerintem ez a legjobb, ami történhet a hajjal. Természetesen a hajbalzsamok is jót tesznek, viszont eléggé zsírosíthatják is a hajat. A házi kencefice azonban teljesen kiöblíthető, és a fejbőrre is kenhető. Készítheted balzsamnak is lágyabb verzióban, de, ha a hajadnak extra turbóra van szüksége, akkor pakolásként is.

Sör és banán

A sörről régóta tudható, hogy öblítőként jót tesz a hajszálaknak. Ez a benne található B-vitaminoknak köszönhető, ezért nem baj, ha a fejbőrre is jut belőle. A banánról ugyanezt kevesebben tudják. Zselésítő anyaga puhává és csúszóssá teszi a hajat.

A kettő keveréke pedig egészen elképesztő hatással jár, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni. Attól nem kell tartani, hogy esetleg alkoholszag marad a bőrön, mert használható hozzá ettől mentes sör is, de, ha simát használsz, akkor is jól kiöblíthető.

Csodapakolás a hajra

A recept igencsak egyszerű, végy egy-két banánt attól függően, hogy milyen hosszú és mennyiségű hajad van, majd keverd össze sörrel. Ha csak balzsamot akarsz, akkor annyival, hogy folyós legyen, ha pakolást, akkor kevesebbel.

A sört érdemes egy kicsit szellőztetni, de nem baj, ha szénsavas marad. A legegyszerűbb, ha turmixgépet vagy botmixert használsz a vegyítéshez.

Megmosott hajra vidd fel, és hagyd fent három-négy percig, majd alaposan öblítsd le, de újrasamponozni nem kell. Ha még jobbat szeretnél tenni a hajnak, akkor csinálj dunsztot. Miután felvitted a pakolást, tekerj rá alufóliát, majd hagyd így akár fél órát is, és csak utána mosd le. A hajad fényes és táplált lesz, ha pedig fejbőrre is kened, akkor megerősítheti a hajhagymákat.

  • Megosztás: