Úgy gondolod, mindent megteszel a hajad szépsége és egészsége érdekében, mégsem lesz olyan a végeredmény, amilyet szeretnél?

Lehet, hogy valamit nem jól csinálsz! Nézd meg a leggyakoribb hajápolási bakikat, amelyekről azt hiheted, használnak, pedig valójában ártanak!

Ha vizesen fésülöd ki

A legtöbben hajmosás után fésüli ki a hajukat, ami nem csak a túlzott gubancolódás miatt rossz: a vizes haj nyúlik, és sokkal sérülékenyebb, ezért ha rögtön a hajmosás után fésülködsz, az eredmény elvékonyodott hajszálak és kiszáradt tincsek tömege lesz. Inkább hajmosás előtt használd a hajkefét, valamint akkor, amikor már majdnem teljesen megszáradt a hajad.

Ha hajgumiban alszol

Sokan úgy gondolják, jót tesznek a hajuknak, ha kontyba vagy lófarokba fogják éjszakára, pedig ettől meglazulnak a hajhagymák, a hajgumi alatt pedig eltörhetnek a hajszálak. Ha mindenképpen össze akarod fogni a hajad az alvás idejére, inkább fond laza fonatba!

Túl gyakori hajmosás

A haj nem igényli, hogy naponta megmosd, sőt, kifejezetten megviseli a frizurádat, ha túl gyakran tisztítod samponnal és vízzel. Ez nem csak a haj szerkezetére káros, de kiszárítja a fejbőrt, ami korpásodáshoz vezet, valamint serkenti a faggyútermelést, ami erőteljes zsírosodást okoz.

Túlzott ápolás

Ugyanígy túlzásba lehet esni a hajápoló készítményekkel is. Ha az összes létező kencét használod, pontosan az ellenkezőjét éred el annak, amire ezek a szerek hivatottak. A legjobb, ha inkább házi pakolásokkal ápolod a tincseidet – ide kattintva sok recept közül válogathatsz.

  • Megosztás:
Címkék: