Az alapozó és a korrektor a leghasznosabb kozmetikumok, ha jól használod őket, kihozzák a legtöbbet a bőrödből.

A szép, egyenletes arcbőr pedig a jó smink nélkülözhetetlen része, ezért nem árt tudni, hogyan végezd helyesen az első lépéseket. Ha nem megfelelően végzed az alaplépéseket, a kence felgyülemlik, összeáll és megrepedezik, ráncosnak és fáradtnak mutatva a szem alatti részt.

Az alábbi videóban hasznos tippeket kaphatsz arra vonatkozóan, hogyan kerülheted ezt el. Első lépésként mindig használj primert a megtisztított arcbőrön. Ha por állagú alapozót használsz, először a korrektort vidd fel, ha viszont folyékony alapozód van, ezzel kezdj.

Fontos, hogy az alapozót ne vidd fel a szempillák tövéig, csak valamivel az arccsont fölé, és ne ess túlzásba a mennyiséget illetően sem. Könnyű, folyékony korrektort használj, ez sokkal jobban viselkedik majd az arcodon, mint a nehéz, sűrű társai.

Ha használat előtt egy kicsit bevizezed, majd papírtörlővel felitatod a szivacsot, szebben el tudod oszlatni vele a korrektort és a púdert is. Zárásként mindig finoman ütögesd át a szem körüli területet az ujjbegyeddel, mert a kezed melege összeolvasztja, egyenletesebbé teszi az alapozó, a korrektor és a púder együttesét.

  • Megosztás:
hirdetés