Nekem egyik sem áll jól. Lenyomja a frizurámat. Gyorsabban zsírosodik tőle a hajam. Viszket tőle a fejbőröm. Ugye, ismerős kifogások, amikor a sapka viseléséről van szó?

A legtöbben nem szeretünk még a legnagyobb hidegben sem fejfedőt viselni, pedig komoly következményei lehetnek annak, ha a fontos ruhadarabot kihagyjuk a mindennapos outfitünkből. Máris mondjuk, melyek ezek!

Korpásodás

Ahogyan a bőrön is megjelennek a seborrhoeás, azaz a bőrgyulladásos tünetek, úgy télen, a fejbőrön is jelentkezhetnek az ezzel járó kellemetlen panaszok. Ezek kialakulásának leggyakoribb oka, hogy reggel nem hagysz elég időt a hajszárításra, és vizes fejbőrrel lépsz ki a mínuszokba. Ilyenkor a fejbőr megfázik, begyullad, a bőr hámlásnak indul, és már meg is jelent a visszataszító  korpa, amit beszerezni nagyon könnyű, elmulasztani viszont annál nehezebb. Mutatunk pár hatékony csodaszert, ami segíthet, de a legjobb, ha választasz egy olyan sapkát, ami nem túl szűk, és nem is műszálas anyagból készült, majd ezt mindig felteszed, mikor az utcára lépsz.

Hajhullás

Nagyanyáink gyakran emlegették a kopaszodást, mikor a vizes fejbőrről volt szó: a városi legenda szerint, aki reggelente mos hajat téli időben, annak hamarosan kihullik a haja. A kopasz foltok megjelenése talán kissé túlzás, az azonban biztos, hogy a meghűlt fejbőr miatt a hajszálak meggyengülhetnek, és gyorsabban kihullhatnak. Tehát, ha sapkát nem is, legalább a kapucnit nyomd a fejedbe, hogy valamelyest melegben és biztonságban tartsd a fejbőrödet.

Zsírosodás és kellemetlen tapintás

Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a fűtési időszakban mennyi káros anyag kerül a levegőbe. Ezek a származékok eltömítik a pórusokat, gyengítve a fejbőr védekezőképességét, aminek hatására a hajhagymák is sokkal sérülékenyebbé válhatnak. Nem beszélve arról, hogy a szénhidrogének megtapadnak a hajszálakon, korai zsírosodást, kellemetlen tapintást okozva. Tehát, lehet, hogy kellemetlen, amikor a fejfedő a kobakodon van, de a hajad nagyobb biztonságban van alatta, mint kitéve a környezeti viszontagságoknak.

  • Megosztás:
hirdetés