Itt a nyár és a bikiniszezon, de még most sem késő tenni azért, hogy formába lendülj. Haslapító és karfeszesítő tippjeink után most eddz egy kicsit popsira!

A következő gyakorlatsor öt különböző, egy perces feladatból áll, melyek formálják és feszesítik a feneket. A leírás végén videót is találsz.

5 perces fenékformáló edzésterv

Ereszkedj négykézlábra, és könyökölj a padlóra, az alkarodat fektesd a földre. Emeld olyan magasra a bal lábad, amennyire csak tudod, anélkül, hogy a csípőd megmozdulna, majd engedd vissza. Ezt ismételgesd lassan, 25 másodpercig, majd végezd el a jobb lábaddal is.

A következő gyakorlatnál emeld magasra a bal lábad, és próbálj gyorsabban, apró mozdulatokkal még magasabbra nyújtózni. 25 másodperc után cserélj lábat, jöhet a jobb oldal.

Ha ez megvan, ereszd le a jobb lábad, majd hajtsd be magad mögé körülbelül 45 fokban, és emelgesd 25 másodpercen keresztül. Ugyanezt ismételd a bal lábaddal is.

Az utolsó előtti gyakorlat során állj kisebb terpeszbe, és guggolj le úgy, hogy a combod és a vádlid derékszöget zárjanak be. Figyelj rá, hogy a térdeidet ne told a lábfejed elé! Miközben guggolsz, a karjaidat is emelgesd, zárd össze a két öklödet a mellkasod előtt. 25 másodperc után maradj lent, és végezz apró guggolásokat szintén 25 másodpercig!

Végül feküdj hanyatt, húzd fel a térdeid, és told ki a feneked úgy, hogy a lapockád és a talpad a földön maradjon, majd ereszkedj vissza. Ha letelt a 25 másodperc, ugyanígy emelgesd a feneked, de közben mozgasd a csípőd jobbra és balra, a feneked pedig már nem érintheti a padlót.

  • Megosztás:
hirdetés