A nők nagy részét érinti a narancsbőr problémája, amitől nem könnyű megszabadulni, de nem lehetetlen. Csodát ígérő krémek helyett inkább ügyelj az helyes táplálkozásra, az elegendő folyadékbevitelre, és tornázz rendszeresen!

A combon kialakult narancsbőr ellen már akár napi 5 perc mozgással is felveheted a harcot. A következő gyakorlatsor ebben segít, korábbi cikkeinkből pedig megtudhatod, hogyan formálhatod a karodat, a hasadat és a fenekedet!

5 perces combformáló edzésterv

Az első gyakorlathoz zárd össze a lábad, majd egy ugrással állj terpeszbe, lassan guggolj le félig, és szökkenj vissza úgy, hogy a lábfejeidet keresztezd egymással. Ereszkedj vissza félguggolásba, majd ismét szökkenj. Ezt ismételgesd egy percig.

A második lépésnél húzd fel az egyik térded, majd egy gyors, körkörös mozdulattal érintsd a lábujjhegyeddel a padlót, és ismét húzd vissza a térded. Fél perc után cserélj lábat!

A következő mozdulatsorhoz állj kisterpeszbe, enyhén hajlítsd a térded, told ki a feneked, majd ebben a testhelyzetben, apró elrugaszkodásokkal, gyors tempóban végezz toporzékoló mozgást egy percen keresztül!

A negyedik gyakorlathoz tedd a tenyereid és a lábujjhegyedet a földre, és találd meg azt a pontot, ahol a legjobb az egyensúlyod. Húzd fel a bal térdedet a bal könyöködig, majd anélkül, hogy szünetet tartanál, ugorj vissza, és ugyanezt ismételd a jobb oldalon. Így cserélgesd a lábaid fél percig, majd a fennmaradó 30 másodpercben ismét végezd el a harmadik gyakorlatot. További fél percben újra végezd el a negyedik feladatot.

Az utolsó gyakorlat fél percig tart: kisterpeszben, kitolt fenékkel guggolj le félig, majd egy szökkenéssel egyenesedj fel, aztán guggolj vissza. Ismét fel, ismét vissza – amíg le nem telik az idő.

  • Megosztás:
hirdetés