Ha melegben vagy menstruáció idején gyakran vizesedsz, ezzel a löttyel kihajthatod magadból a felesleges vizet kiszáradás és vitaminvesztés nélkül.

A lábdagadás, ödéma és vizesedés nemcsak az öreg nénik problémája. Hormonok hatására a szervezet só- és vízháztartásának egyensúlya felborulhat, ezért tapasztalhatod gyakrabban a menstruáció előtti vizesedést. A rendszeres ülőmunka és a B6-vitamin hiánya szintén felelős lehet azért, hogy a szervezet vízháztartásában zavar lép fel.

A nagy meleg pedig fokozhatja a tüneteket. Nem sokan tudják, de a gyakori vizesedés – nem a kismamákat érintő melléktünetről van szó – fellazítja a kötőszöveteket, így azok megereszkedhetnek. A dinnye természetes vízhajtó és hidratáló hatással bír: használd ki jótékony hatását, amíg tart a szezonja!

Görögdinnye és őszibarack, egy remek turmixban

A görögdinnye és az őszibarack egyaránt bővelkedik A- és C-vitaminban, és antioxidáns anyagokban. Így kifejezetten jót tesznek a bőrnek, méregtelenítik a szervezet egészét, kitisztítják a veséket, és átmossák a húgyutakat. Ennek köszönhetően nemcsak a vizesedés problémájától, hanem a bőrhibáktól is elbúcsúzhatsz egy időre, amíg rendszeresen fogyasztod ezt a turmixot.

Összetevők:

  • 3 csésze szeletelt görögdinnye
  • 1 érett barack felszeletelve
  • ½ csésze kókusztej lehűtve
  • 1 maroknyi jég
  • néhány mentalevél a szervírozáshoz

A mentalevelek kivételével tedd az összes összetevőt egy nagy teljesítményű turmixgépbe. Ha elkészült a sűrű ital, töltsd ki poharakba, és mentalevelekkel díszítsd.

  • Megosztás:
hirdetés