A goji bogyó méltán lett az egyik legnépszerűbb szuperétel, hiszen olyan komplex vitaminokat, ásványi anyagokat és fontos tápanyagokat tartalmaz, amik nemcsak az immunrendszert erősítik, de a bőrt is megszépítik.

hirdetés

A goji bogyó fiatalítja és szépíti a bőrt

Bár itthon csak néhány éve avanzsált sztárélelmiszerré, Kínában már több ezer éve fogyasztják és használják gyógyászati célokra. Zsírban és vízben egyaránt oldódó tápanyagokat tartalmaz, így igen változatosan fogyasztható. Kiemelkedő a hidratáló, bőrszépítő A-, többféle B-, C- és E-vitamintartalma, de esszenciális zsírsavakat, nyolc féle aminosavat és húsz féle ásványi anyagot is tartalmaz, például cinket, kalciumot, káliumot.

Nagyon erős antioxidáns, elpusztítja a káros szabad gyököket, elősegíti a sejtek megújulását és serkenti a kollagéntermelést. Csökkenti a gyulladást, antibakteriális és gombaölő hatású, beindítja a vérkeringést, ezáltal a sebek, hegek gyógyulását is elősegíti.

Tisztítja a májat és serkenti az agyalapi mirigy működését azáltal, hogy növeli a HGH növekedési hormon termelődését. Ez a hormon felel az optimális anyagcsere folyamtokért, szabályozza a testzsírt és a fogyást is könnyebbé teszi. Ugyancsak a HGH felel a bőr fiatalságának megőrzéséért, így mindenképpen megéri minél több goji bogyót fogyasztani.

Bioboltokban, de egyre több szupermarketben is elérhető a goji szárított formában, amit nagyon sokoldalúan fel lehet használni. Müzlibe, turmixba, süteménybe vagy akár önmagában is isteni finom.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés