Ha valaki, akkor én imádom a kozmetikai holmikat és igyekszek is kísérletezni velük – már amennyire a bőröm engedi. Viszont vannak olyan termékek, amiket felslegesnek ítélek, mint amilyen például a 48 óráig tartó dezodor is, de ebbe most ne menjünk bele.

Amivel szemben különösen szkeptikus voltam, az a sminkalap volt, mert úgy gondoltam, a púder kellőképpen fixálja az alapozómat, nincs szükség még alá is egy rétegre. Mit tudhat egy ilyen krém? – ez járt a fejemben. Kiderült, hogy nagyon is sokat.

Giordani Gold bőrtökéletesítő sminkalap

Tavaly volt alkalmam személyesen, egészen közelről megnézni, hogyan dolgozik egy profi sminkes, ami után – elveimet félretéve – rögtön úgy gondoltam, szükségem van egy sminkalapra. Ekkor nyomta a kezembe a nővérem az Oriflame katalógusát, hogy nézzem meg a Giordani Gold sminkalapot. Gondoltam, kezdésnek jó lesz ez, ha nem válik be, akkor kidobtam egy ezrest az ablakon, ennyi még belefér. Szerencsére nem így alakult.

A nagyon zsírosnak tűnő és ragadós állag először megijesztett, féltem, hogy még alapozó és púder ellenére is olajosan becsillan majd az arcom, ezért tényleg csak borsónyit használtam belőle, de szerencsére semmi ilyet nem tapasztaltam. Amikor a bőröm picit beissza a primert, szinte láthatatlanná válik, csupán egyetlen tényező utal rá, hogy felvittem a bőrömre: az alapozó sokkal könnyebben elkenhető az arcon. Ugyanakkor nem árt várni néhány percet, mielőtt az alapozó felkerül, másképp csak ide-oda csúszkál az egész a sminkalap tetején.

Szintén féltem attól, hogy ez a nehéz állag majd maszkszerűen tapad az arcomra és egész nap érezni fogom, hogy viselem, de ez sem történt meg. A krém egészen könnyűvé válik az arcon, mindemellett pedig valódi tartást ad. A korábban 4-5 órát kibíró alapozóm sminkalappal használva ennek a dupláját is simán kibírja, sőt, ha este programom van, elég egy kis púderrel fixálni és még egy-két órát simán a helyén marad.

Amire külön csillagot adnék, ha pontoznánk a termékeket, az a kellemes illata lenne. Igazából a mai napig fogalmam sincs mire emlékeztet, de amint felkenem, kellemes gyerekkori emléktöredékek ugranak be. Gyanítom, hogy a nagymamám használt valami olyan terméket, aminek hasonló illata volt, mert mindig ő jut elsőként eszembe.

Összességében be kellett látnom, hogy a sminkalap nem csak pénzkidobás. Tökéletesen elégedett voltam a Giordani Gold primerjével, mind állagát, mind tartósságát ítélve, nem beszélve az illatáról. Két apró dolog van, amit negatívumként hoznék fel ellene.

Az egyik az a pumpás megoldás: ha picit eldől az üvegcse, akkor nem jön belőle semmi, ami sietős reggeleken elég kellemetlenül érintett. A másik, hogy kell az a bizonyos néhány perc, amíg a bőr annyira beszívja, hogy nem folyik el rajta az alapozó. Ez szintén probléma, mikor kapkodni kell.

  • Megosztás:
hirdetés